Pogledajte Messijevu vilu u kojoj će živjeti u Miamiju: Palača dizajnirana specijalno za njega

0
Radiosarajevo.ba
Pogledajte Messijevu vilu u kojoj će živjeti u Miamiju: Palača dizajnirana specijalno za njega
Foto: Instagram / Messijeva palača

Svjetska nogometna superzvijezda Lionel Messi (35) uživa u svom životu otkako je došao u redove Inter Miamija.

Osim što igra u nogometnoj ligi u kojoj mu je još lakše biti prevaga nego što je to bio slučaj u Europi, Argentinac je dobio vrhunski ugovor u svom novom klubu, što mu pozitivno utiče na život izvan terena.

Messi je pri svom dolasku u Miami za sebe već imao personalizovani 'penthouse' od pet miliona dolara (9,05 miliona KM), ali u Miamiju počinju raditi na novoj kući za Messija, čija se vrijednost procjenjuje na 50 miliona dolara (90,5 miliona KM).

Pomoćnik generalnog sekretara UN-a: "Jedino ako se prihvati prošlost, može da se postigne mir"

Pomoćnik generalnog sekretara UN-a: "Jedino ako se prihvati prošlost, može da se postigne mir"

Arhitekt iz Miamija Jose Veliz osmislio je dizajn za naizgled nevjerovatnu kuću za Messija, koja je dizajnirana na temelju njegovog 'M' logoa.

To novo mjesto za njegov život se u projektu naziva 'Messijeva palača', a riječ je o ogromnoj troetažnoj palači, koja iz zraka izgleda kao slovo M.

Takozvana 'Messijeva palača' sadržava pet bazena, teren za nogomet, teniski teren, tri pristaništa za helikoptere te mini luku za Messijeve jahte. Osim toga sadržava i ogromnu garažu, veliki vrt na krovu te nekoliko soba za videoigre, party sobu i kino.

Podsjetimo, od svog dolaska u Inter Miami prije dva mjeseca, Messi je postigao deset pogodaka u prvih osam utakmica te pomogao svom novom klubu osvojiti prvi naslov u njihovoj historiji.

Vrijednost kluba je u tom kratkom periodu skočila s 50 na 700 miliona eura (136,6 miliona KM), a broj pratilaca kluba na društvenim mrežama s pet na više od 20 miliona pratilaca, piše Večernji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije