Lionel Messi došao do prvog trofeja u SAD-u: Pogledajte penal dramu

0
Radiosarajevo.ba
Lionel Messi došao do prvog trofeja u SAD-u: Pogledajte penal dramu
Foto: EPA - EFE / Lionel Messi i njegovi saigrači slave pobjedu u kupu

Inter Miami, za kojeg od ovog ljeta igra Lionel Messi, osvojio je League Cup, takmičenje koje igraju ekipe MLS-a i meksičke Liga MX. 

U finalu su se našli Inter Miami i Nashville SC. U 23. minuti regularnog toka utakmice, Lionel Messi je doveo Inter Miami u vodstvo, a fantastičnom Argentincu je ovo čak 10. pogodak u ovom takmičenju. 

Nashville SC, čiji je djelomični vlasnik košarkaš Milwaukee Bucksa Giannis Antetokounmpo, dolazi do izjednačenja u 57. minuti. Strijelac je bio Fabrice-Jean Picault

Romi proslavljaju svoj najveći praznik: Ovako izgleda Đurđevdan na Gorici u Sarajevu

Romi proslavljaju svoj najveći praznik: Ovako izgleda Đurđevdan na Gorici u Sarajevu

Do pobjednika nije došlo u regularnom dijelu igre, pa se pristupilo izvođenju jedanesteraca. Činilo se kao da će Inter doći do pobjede, imajući u vidu da su pogodili prva četiri penala, a da je Nashville promašio drugi. 

Međutim, promašaj u petoj seriji značio je nastavak drame. Šutirali su svi igrači koji su bili na terenu u 90. minuti, pa su na kraju penale morali izvesti i golmani. 

Ovdje je uspješniji bio Drake Callender, koji je odbranio penal svom kolegi Elliotu Paniccou, a onda i postigao pobjedonosni jedanesterac za prvi trofej Inter Miamija, ali i Lionela Messija u ovoj sezoni. 

S 10 postignutih golova, Messi je bio najbolji strijelac takmičenja, a osvojio je nagradu i za MVP-a ovog kupa. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije