Pogledajte mapu svih fudbalskih klubova i liga u BiH

1
Radiosarajevo.ba
Pogledajte mapu svih fudbalskih klubova i liga u BiH
Foto: Facebook / Mapa svih klubova u BiH

Facebook stranica "Od Kulina Bana do Olivera Kahna" objavila je mape svih fudbalskih klubova u BiH, rangova takmičenja, te mape svih fudbalskih liga u našoj zemlji.

Sistem fudbalskih takmičenja u Bosni i Hercegovini organizovan je u sedam rangova. Prvom rangu pripada Premijer Liga BiH koja se igra na području cijele države.

Drugi rang takmičenja čine Prva liga FBiH i Prva liga RS-a, dok se lige entiteta dalje dijele prema geografskim zonama. Slijede četvrti, kantonalni/regionalni rang, peti je kantonalni/područni rang, a šesti i sedmi su kantonalni/općinski rang i općinski rang.

Bećirović i Komšićna radnom ručku s ambasadorima članica UN-a: Moramo se boriti protiv zaborava

Bećirović i Komšićna radnom ručku s ambasadorima članica UN-a: Moramo se boriti protiv zaborava

U Bosni i Hercegovini igra ukupno 519 klubova koji su raspoređeni u 45 liga.

Ovu grafiku smo već objavljivali u septembru prošle godine. Ipak, kraj mapiranja je sjajna prilika da se podsjetimo kako...

Posted by Od Kulina Bana do Olivera Kahna on Sunday, February 19, 2023

Urednici facebook stranice "Od Kulina Bana do Olivera Kahna" uradili su izvanredan posao i mapirali svih 45 liga, uključujući i najniže rangove.

Uz mapiranje cijele bosanskohercegovačke fudbalske piramide, objavili su i informacije o aktuelnim prvacima i statistiku vezanu za svaku od liga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije