Pogledajte kako izgleda VAR kombi i gdje će biti smješten na stadionu Grbavica

0
Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako izgleda VAR kombi i gdje će biti smješten na stadionu Grbavica
PrtScr / VAR kombi stigao u BiH

Susret baraža za plasman na Europsko prvenstvo između Bosne i Hercegovine i Sjeverne Irske bit će prvi na kojem će se u našoj zemlji koristiti video tehnologija (VAR).

Poznato je još ranije da će sudija iz Španije Antonio Mateu Lahoz imati na terenu pomoć VAR tehnologije, a 'soba' će biti smještena u kombiju ispred zapadne tribine.

Kao što je poznato, UEFA je odobrila povratak navijača, pa će Edin Džeko i Zmajevi imati podršku maksimalno 2.000 fanova.

Stolice na tribinama Grbavice su već obilježene. One sa crvenim "iksićem" označavaju da na tom mjestu neće moći sjediti navijači.

Kako smo uspjeli saznati VAR ekran će biti postavljen na istočnoj strani stadiona, na kojem će sudija Antonio Mateu Lahoz, bude li potrebe, gledati sporne detalje. 

Ekipa NOVA-e BH zavirila je u VAR sobu gdje će glavni biti Alejandro Hernandez sa pomoćnikom Xavierom Estradom Fernandezom.
Pogledajte: 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije