Poginuo mladi hrvatski reprezentativac: Vozio bicikl, pa se sudario s vozom

Radiosarajevo.ba
Poginuo mladi hrvatski reprezentativac: Vozio bicikl, pa se sudario s vozom
Foto: Fenix Magazin / Luka Lucić

U sudaru s vozom na liniji U8 u Ostfildernu (Okrug Esslingen u Baden-Wurttembergu), 16-godišnji biciklist teško je povrijeđen u utorak popodne na Stuttgarter Strasseu između Ruita i Heumadena, a kasnije je i preminuo.

Kako doznaje Fenix-magazin, riječ je o mladom hrvatskom reprezentativcu Luki Luciću koji je igrao za Stuttgarter KickersZa mladu hrvatsku reprezentaciju odigrao je tri utakmice.

Kako javlja njemačka policija, mladić je išao iz smjera Ruit biciklističkom stazom s desne strane Stuttgarter Strassea.

Na tzv. Abendeckkreuzungu htio je prijeći željezničku prugu na prijelazu opremljenom treptajućim svjetlom. Prema trenutnim saznanjima, previdio je voz koji ide u smjeru Ruit.

Uprkos hitnom zaustavljanju i izdavanju signala upozorenja, 56-godišnji vozač voza nije uspio spriječiti sudar s biciklistom.

Šesnaestogodišnjak je zadobio teške povrede i morao je helikopterom biti prebačen do klinike nakon što je od ljekara dobio prvu pomoć, piše Večernji.hr.

Prema posljednjim policijskim nalazima, mladić je tamo umro u utorak navečer. Vozač voza i putnici bili su nepovrijeđeni. Pruga, a dio i Stuttgarter Strassea i prijelazno područje bili su zatvoreni do oko 5:45 sati. Na mjestu nesreće dežurala je vatrogasna jedinica sa šest vozila i 20 vatrogasaca.

Spasilačke službe i ljekar bili su na licu mjesta s 11 službi Hitne pomoći, helikopterom Hitne pomoći itd. Policija je dežurala s ukupno četiri patrolna automobila. Pozvan je i vještak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije