Pogbu ucenjuju brat i prijatelji, sve prijavio policiji

1
Radiosarajevo.ba
Pogbu ucenjuju brat i prijatelji, sve prijavio policiji

Ima braće koja su međusobno ujedno i najbolji prijatelji, ali nažalost postoje i braća koja nisu u tako dobrim odnosima.

U ovu drugu grupu spadaju i braća Pogba. Poznatiji od njih, zvijezda francuske reprezentacije i Juventusa Paul Pogba, ovih je dana došao u sukob sa svojim starijim bratom, 32-godišnjim Mathiasom.

I on je nogometaš, doduše trenutno bez kluba, a karijeru je proveo uglavnom po niželigaškim momčadima u Engleskoj, Francuskoj i Španjolskoj, a nedavno je proveo pola godine u slovenskom Taboru iz Sežane.

Ponovo uhapšeni Seid Hadžibajrić i Elmedin Karišik: Oglasila se sarajevska policija

Ponovo uhapšeni Seid Hadžibajrić i Elmedin Karišik: Oglasila se sarajevska policija

Paul Pogba oduševio sve držeći u rukama zastavu Palestine

Paul Pogba oduševio sve držeći u rukama zastavu Palestine

O čemu se zapravo radi u sukobu dva brata? Mathias Pogba objavio je video na Instagramu u kojem je najavio kako će otkriti neke stvari vezane uz svog brata Paula, koji se ljetos iz Manchester Uniteda vratio u Juventus.

"Francuska, italijanska, engleska i španjolska javnost zaslužuju znati određene stvari. Zapravo, cijeli svijet, uključujući fanove mog brata, Francuske, Juventusa i njegove sponzore. Moraju imati informacije i nakon toga odlučiti zaslužuje li on poštovanje i ljubav od navijača, te zaslužuje li igrati za Juventus i biti u reprezentaciji Francuske za Svjetsko prvenstvo", rekao je Mathias Pogba.

Njegov brat Paul preselio je iz Juventusa na Old Trafford 2016. godine u transferu teškom 100 miliona eura, kojeg je realizirao pokojni superagent Mino Raiola. Njegov je biznis u aprilu ove godine preuzela dotadašnja ‘desna ruka‘ Rafaela Pimenta, koju su ubrzo prozvali i najmoćnijom ženom u nogometu, prenose Sportske.

"Želim ljudima otvoriti oči da vide ko je takozvana najmoćnija žena u nogometu, koju moj brat zove svojom drugom mamom. Mislim da će ono što ću reći zabrinuti mnoge ljude. Reći ću i važne stvari o Kylianu Mbappéu. Mnogi detalji i svjedoci potvrdit će ono što ću reći. Moglo bi biti eksplozivno", najavio je Mathias Pogba.

Pogba: Rasizam je neznanje, ljubav je vrlina

Pogba: Rasizam je neznanje, ljubav je vrlina

Čini se da njegove ‘prijetnje‘ nisu ništa novo za bratovo okruženje, pa je tako Calciomercato naveo poruku Paulovog advokatskog tima u kojoj kažu kako Mathiasove najnovije tvrdnje na društvenim mrežama nisu iznenađenje.

‘‘Dodaju još više prijetnji i pokušaja iznude od strane organizirane bande protiv Paula Pogbe. Nadležna tijela u Italiji i Francuskoj obaviještena su prije mjesec dana i neće biti daljnjih komentara u vezi s istragom koja je u toku", poručio je Pogbin pravni tim.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije