Podržite mlade Zmajeve: Besplatan ulaz na utakmicu protiv Njemačke

Anadolija
Podržite mlade Zmajeve: Besplatan ulaz na utakmicu protiv Njemačke
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Mlada reprezentacija BiH

Ulaz na tribine za utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine između mladih reprezentacija Bosna i Hercegovina i Njemačka 15. oktobra na stadionu „Bilino polje“ u Zenici bit će slobodan, saopštili su danas iz Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH).

„Pripreme protiču u najboljem redu i atmosfera u ekipi je odlična. Njemačka je veoma jaka ekipa i očekuje nas teška utakmica. S druge strane, mi znamo da možemo sa svima da se nosimo i ne predajemo se unaprijed. Vidjet ćemo šta će se desiti, a sportski je da se nadamo pozitivnom ishodu i dat ćemo sve od sebe da ga i ostvarimo“, rekao je Zinedin Mustedanagić, mladi reprezentativac BiH.

Njegov saigrač iz nacionalnog tima Vladan Danilović očekuje podršku sa tribina u duelu sa izuzetno jakim protivnikom.

„U timu vlada dobra atmosfera kao i uvijek na okupljanjima 'U-21' reprezentacije BiH. Ne štedimo se na treninzima jer želimo da se maksimalno pripremamo za Njemačku. Želimo da nastavimo sa dobrim rezultatima. To sigurno neće biti lako jer je Njemačka možda i najbolja reprezentacija u ovom uzrastu, ali i mi se nešto pitamo. Dokazali smo već da možemo da igramo sa najjačim i imamo razlog za optimizam pred ovaj meč. Nadam se da ćemo imati podršku i od navijača. Uz njih je lakše doći do pozitivnog rezultata“, smatra Danilović.

Mlada reprezentacija BiH u nogometu razbila vršnjake iz Moldavije

Mlada nogometna reprezentacije Bosne i Hercegovine savladala je vršnjake iz Moldavije sa 4:0 u okviru kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo. Utakmica je odigrana na teškom terenu Doline ćupova, koji je poslije obilnih padavina koje su danas zadesile glavni grad bio dosta natopljen i nezgodan za igru.

U prva dva kola kvalifikacija BiH je deklasirala Moldaviju u Sarajevu, rezultatom 4:0, te je u Luvenu remizirala sa Belgijom, u meču odigranom bez postignut golova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije