Podrška Grada Sarajeva fudbalskim klubovima Željezničar i Sarajevo

0
Radiosarajevo.ba
Podrška Grada Sarajeva fudbalskim klubovima Željezničar i Sarajevo
Foto: Grad Sarajevo / Skaka sa predstavnicima Sarajeva i Željezničara

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka sa gradskim vijećnikom Vedadom Deljkovićem danas je u Vijećnici upriličio prijem za Sabrinu Buljubašić, generalnu direktoricu FK Sarajevo i Mustafu Nurku, direktora FK Željezničar i tom prilikom potpisao ugovore o realizaciji sredstava iz Budžeta Grada Sarajeva za 2021. godinu.

„Grad ima odličnu saradnju i komunikaciju i u kontinuitetu pruža svoju podršku Željezničaru i Sarajevu, koji predstavljaju simbole i ambasadore ovog grada i države Bosne i Hercegovine. Zato vrhunski sportski uspjesi moraju biti interes svih nivoa vlasti, pa i gradske administracije”, istakao je Skaka.

Gradonačelnik je čestitao značajne jubileje upravi i igračima oba kluba: Željezničaru koji ove godine obilježava stogodišnjicu osnivanja, kao i Sarajevu, iza kojeg je 75 godina postojanja.

"Zahvaljujemo se Gradu Sarajevu na izdvojenim sredstvima i u tekućoj godini. Sport je najbolji ambasador jedne države i zaista smo sretni da je Grad prepoznao važnost ulaganja u sportske organizacije, te da Fudbalski klub Sarajevo kao aktuelni šampion ima podršku Grada“, riječi su generalne direktorice FK „Sarajevo“, Sabrine Buljubašić.

„Nastavit ćemo promovirati grad Sarajevo na najbolji način i tako opravdati dosadašnju podršku od strane gradonačelnika Skake i Gradskog vijeća, kojima se zahvaljujemo na kontinuiranoj podršci“, kazao je Faruk Brković, generalni sekretar FK Željezničar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije