Rusija šokirala Englesku u posljednjoj minuti susreta i osvojila bod

Radiosarajevo.ba
Rusija šokirala Englesku u posljednjoj minuti susreta i osvojila bod
EPA / Roy Hodgson
Fudbalska reprezentacija Engleske večeras je na stadionu Velodrome odmjerila snage s reprezentacijom Rusije. Susret je završen rezultatom 1:1.

Prvi je pokušao Adam Lallana. Uspio se izboriti za poziciju u šesnaestercu, ali je na mjestu Igor Akinfeev. Dvije minute kasnije nova prilika. Raheem Sterling je pronašao Allija koji šalje loptu prema golu, ali Kane nije stigao da uputi udarac.

Nakon povratnog pasa Kylea Walkera, u 22. minuti šutirao je Adam Lallana, ali njegov udarac odlazi pored stative gola Akinfeeva. Hary Kane je zatresao mrežu Rusa u 28. minuti susreta nakon kombinacije sa Allijem, ali gol je poništen zbog ofsajda.

U 35. minuti susreta šutirao je Wayne Rooney, opet je na mjestu Akinfeev. Šest minuta kasnije pokušao je Rose, ali ni on nije precizan. Engleska je bila bolji protivnik u prvom poluvremenu, ali golova nije bilo.

Početak drugog poluvremena nije donio mnogo prilika, ali je ovaj put Rusija stvarala šanse. U 58. minuti pokušao je Kokorin, ali je odbrana Engleske izblokirala udarac. U 62. minuti susreta s vrha šesnaesterca šutirao je Smolov, ali njegov udarac odlazi pored stative Hartovog gola.

Golman moskovskog CSKA, Igor Akinfeev u 71. minuti odbranio je fantastičan udarac Waynea Rooneya. Svi su vidjeli loptu u golu, osim golmana Rusije. Engleska je povela dvije minute kasnije. Eric Dier je izveo slobodni udarac i pogodio mrežu Akinfeeva. U 92. minuti susreta, nakon gužve u šesnaestercu izjednačili su Rusi. Pogodio je Glushakov. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije