Počela nova sezona Premijer lige: Pobjeda Mladosti u Vitezu, remi Radnika i Krupe

Radiosarajevo.ba
Počela nova sezona Premijer lige: Pobjeda Mladosti u Vitezu, remi Radnika i Krupe
Sa dvije utakmice koje su odigrane u Vitezu i Bijeljini počela je nova sezona nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine, koja će zasigurno donijeti nova uzbuđenja na stadione širom BiH.

Iako smo gledali poprilično solidne partije, na obje utakmice postignut je samo jedan pogodak i to onaj koji je donio veliko slavlje ekipi Mladosti protiv Viteza.

Od samog početka, nogometaši Mladosti su dominirali na terenu, te nisu dopuštali svojim protivnicima da naprave izgledne šanse. To ih je dovelo i do pogotka u 35. minut, kada je Lazić savladao Tirića za prvi pogodak u novoj sezoni Premijer lige BiH.

U drugom poluvremenu gledali smo sličnu situaciju na terenu, te očajnički borbu Viteza da stigne do izjednačenja ili preokreta, no to se nije dogodilo, te je konačan rezultat glasio 0:1 u korist Mladosti, koja je ostvarila tri boda.

Druga utakmica također je ponudila mnogo dobrih poteza, ali jednostavno nijedan tim nije imao sreće da stigne do pogotka. Tome su doprinijeli i jako teški uvjeti jer je temperatura na stadionu bila veća od 30 stepeni.

Prvo poluvrijeme bilo je u znaku ekipe Krupe, koja je iz kontranapada vrlo često, ali neuspješno prijetila golu Radnika, dok su štoperi domaćek tima muku mučili sa prebrzim Dabićem i Jašarevićem. Na drugoj strani terena, Radnik je uspio nekoliko puta zaprijetiti, a najizgledniju šansu nisu iskoristili u 33. minuti nakon prekida.

U drugom dijelu Radnik je pokušao napraviti nekoliko izglednih prilika i mnogo više su bili napadački nastrojeni, ali nijednoj ekipi nije uspijevalo da pokori golmane protivnika, te je utakmica završena podjelom bodova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije