Bordo djevojke slavile protiv Izraelki na otvaranju Lige prvaka

Radiosarajevo.ba
Bordo djevojke slavile protiv Izraelki na otvaranju Lige prvaka
Fudbalerke SFK Sarajevo utakmicom protiv izraelskog Ramat Hasharona otvorile su kvalifikacijski turnir ženske Lige prvaka te su ostvarile prvu pobjedu rezultatom 1:0.

Prvi dio nije donio previše prilika. Činilo se da su obje ekipe s previše respekta ušle u ovu utakmicu. Igralo se većinom na sredini terena, a bilo je vidljivo da niti jedni niti drugi ne žele napraviti pogrešku u zadnjoj liniji. Najbolju priliku u prvom dijelu imale su domaće fudbalerke. Kršo, povratnica u redove Sarajeva, u 12. minuti je izašla sama pred golmana gostiju, ali je Schwarz bila prisebnija i uspjela otkloniti opasnost od svog gola. Gošće su pokušale nekoliko puta udarcem iz daljine iznenaditi Alminu Hodžić, ali je njihove udarce golman SFK i bh. reprezentacije otklonila bez problema.

Na samom početku drugog poluvremena dobra šansa za SFK, ponovo je pokušala Kršo, no Schwarz još jednom brani. U 65. minuti je pokušala Alisa Spahić, no odbrana gostiju iz Izraela izbija loptu u korner, pa je ostalo 0:0. Ofanziva domaćeg tima se nastavila te je u 69. minuti u šansi bila Kuč, ali Schwarz još jednom brani. Gošće najbolju priliku u drugom dijelu propuštaju u 74. minuti, kada je Murnan iz dobre pozicije šutirala pored gola.

Bordo dame dolaze do pobjede pred sami kraj susreta. Armisa Kuč je pogodila u 88. minuti na asistenciju Hadžić te je SFK tako upisao jako važnu pobjedu.

SFK Sarajevo narednu utakmicu igra protiv Rigasa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije