Plemići na krilima fantastičnog Bilbije slavili u Vitezu

Radiosarajevo.ba
Plemići na krilima fantastičnog Bilbije slavili u Vitezu
Odigrane su dvije utakmice šestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Aktuelni prvak naše zemlje mostarski Zrinjski upisao je novi trijumf.

Plemići su danas gostovali na Gradskom stadionu u Vitezu, a junak trijumfa ekipe iz Mostara bio je Nemanja Bilbija. Gosti su poveli u 16. minuti susreta, a mrežu Viteza nakon odličnog prodora Todorovića zatresao je Nemanja Bilbija.

Vitez je izjednačio u 45. minuti susreta. Iz prvog šuta u okvir gola Vitez je došao do vodstva. Mrežu gostiju zatresao je Zukić. Ostalo je nakon prvih 45 minuta na Gradskom stadionu 1:1.

Novu prednost Zrinjskom u 62. minuti opet donosi dvojac Todorović - Bilbija. Todorović je sjajno prebacio golmana domaćih, a Bilbiji je ostao lakši dio posla. Vitez se vraća u 68. minuti susreta, a mrežu Pirića zatresao je Bibić.

Ipak da Vitez ne napravi iznenađenje pobrinuo se svojim trećim golom na susretu Nemanja Bilbija. Kombinovali su Handžić i Jović, a fantastični Bilbija odličnu partiju krunisao je hat-trickom.

U drugom susretu Mladost iz Doboja kod Kaknja slavila je protiv Radnika rezultatom 3:0. 


NK Vitez - HŠK Zrinjski 2:3 [Golovi] by watch-it-now

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije