Adžem: Derbi nas je koštao, ostali smo bez Osmankovića, Stanića i Ramovića

Radiosarajevo.ba
 Adžem: Derbi nas je koštao, ostali smo bez Osmankovića, Stanića i Ramovića
Fudbalski klub Željezničar sutra će na stadionu Grbavica u šestom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine dočekati Široki Brijeg.

Uoči sutrašnjeg duela na stadionu Grbavica danas je održana press konferencija na kojoj se prisutnim predstavnicima medija obratio šef stručnog štaba Plavih s Grbavice Admir Adžem.

"Čeka nas utakmica sa Širokim Brijegom koji nam je tradicionalno neugodan protivnik iz razloga što u posljednje vrijeme rijetko ostvarujemo pozitivan rezultat protiv njih. Izgubili smo 3:0 na Grbavici prošle sezone tako da nas čeka jako težak zadatak. Dolazi protivnik koji igra u sistemu igre koji nije tipičan za našu ligu i to mu stvara prednost u odnosu na neke protivnike u našoj ligi.

Dolaze igrati fudbal i neće doći ovdje da se brane. Imaju odličan stručni štab, sportski segment je jako dobar, tu su Goran Sablić, Dalibor Šilić, Mirko Hrgović, Toni Karačić znači da je to jako dobar sportski segment. Imaju puno rješenja u napadu, mladih igrača i potentnih koji mogu biti opasnost po protivnika. Taj njihov sistem daje njima neke prednosti, ali i nosi neke mane koje ćemo mi pokušati iskoristiti", istaknuo je Adžem i dodao:

"Ulazimo u ovu utakmicu nakon derbija koji smo pobijedili i koji nam je puno više donio u smislu da smo dobili neku atmosferu i pozitivu u cijelom klubu, a također i među navijačima koji su jako bitan faktor za naš klub. To je puno važnije od ta tri boda koja su ista i kada igramo i protiv Viteza, GOŠK-a ili Krupe, tri boda su tri boda. Potrošili smo se energetski u derbiju, iz razlo ga što smo igrali deset na deset, a to troši puno više energije nego u nekoj drugoj utakmici.

Emotivno smo se također potrošili, znamo šta je derbi. Ovu sedmicu smo iskoristili da se oporavimo što je bolje i da se taktički pripremimo što je bolje, te da spremimo taktiku koja će nam donijeti tri boda. Nakon utakmice ćemo vidjeti da li smo uspjeli. Jako bitan faktor će biti naši navijači, to neće biti samo jedna tribina nego sve koja će nam pomoći da te nedostatke energetske dignemo na veći nivo i pobijedimo sutra.

Nisam imao priliku da im čestitam. Mi smo pobijedili na terenu igrače Sarajeva, a oni su to uradili na tribini. Kada sam gledao utakmicu čuo sam kakvu smo podršku imali tako da im ovom prilikom čestitam i da poželim da to traje i u sljedećim utakmicama jer nam je to jako bitno", rekao je Adžem.

"Taj derbi nas je koštao puno, izgubili smo nekoliko igrača. Mladi Osmanković je izgubljen, on se povrijedio sam, nije ga protivnik povrijedio, nezgodno je doskočio, žao mi je zbog reprezentacije, ali će on brzo stati na noge. Stanić je pretrpio strašan udarac i odlično odigrao prvo poluvrijeme i onda u drugom poluvremenu su počeli problemi.

Za ovu utakmicu neće moći konkurisati. Ostali smo bez Ramovića, napravio je glupost. Mi smo to već raspravili u svlačionici, ponijela ga je emocija i to je olakšanje. Ne smije se to više ponavljati, on je inteligentan igrač. Nemamo Crnova i Markovića tako da je to nekih pet igrača koji će nam nedostajati u ovoj utakmici", istaknuo je trener Plavih.

"Mladi igrači su tu, oni iz treninga u trening pokazuju da se što ozbiljnije mora na njih računati tako da mali Žerić i Šabanadžović su dobili određenu minutažu. Anel je to iskoristio dobro tako da to imamo u vidu, Žerić je napravio grešku protiv Borca koja nas nije koštala, a mogla je tako da sa tim mladim igračima treba biti oprezan da ne dobiju kontraefekat. Osmanković je dobio šansu i iskoristio", rekao je Adžem.

Utakmica na stadionu Grbavica počinje u 20 sati. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije