Plavi slavili na gostovanju kod Zvijezde i preuzeli vrh tabele

Radiosarajevo.ba
Plavi slavili na gostovanju kod Zvijezde i preuzeli vrh tabele
Foto: FK Željezničar / Zvijezda 09 - Željezničar
U četvrtom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine sarajevski Željezničar gostovao je u Ugljeviku kod ekipe Zvijezda 09. Susret je završen pobjedom Plavih rezultatom 3:1.

Prvu priliku na susretu imali su domaći. Pokušao je Amer Osmanagić, ali nije bio precizan. Već u narednoj minuti dvije prilike za Plave. Pokušavo je prvo Zec, a potom i Veselinović, ali je oba puta uspješniji bio golman Erić. U 14. minuti pokušao je Šabanadžović, ali nije dobro šutirao.

Plavi su u 19. minuti došli do prednosti. Pavić je centrirao, a mrežu domaćina zatresao je Sulejman Krpić. U 34. minuti pokušao je Husić, ali je lopta otišla preko prečke gola Kjosevskog. Četiri minute kasnije Plavi su pogodili prečku gola domaćih. Šutirao je Stevanović, a u nastavku akcije Krpiću je zicer "skinuo" Erić.

Nastavili su Plavi s odličnom igrom, redale su se prilike ispred gola Zvijezde, ali pokušaji Krpića i Veselinovića nisu bili uspješni. Ostalo je nakon prvih 45 minuta 1:0 za Plave.

U nastavku susreta videjli smo još tri gola. Plavi su postigli pogodak za 2:0 z 53. minuti. Ovaj put centrirao je Stevanović, a precizan je još jednom bio Krpić. Domaći su smanjili u 64. minuti. Veselinović je skrivio jedanaesterac, a precizan s bijele tačke bio je Krajišnik.

Treći pogodak za Plave došao je u 86. minuti susreta. Konačnih 3:1 postavio je Filip Arežina. Plavi su ovom pobjedom došli do prvog mjesta na tabeli s devet bodova, dva više od Širokog Brijega i Sarajeva. Širokobriježani će večeras na svom terenu ugostiti Radnik koji ima pet bodova na svom kontu. Ukoliko upišu trijumf bit će lideri prvenstva. 

Zrinjski ima šest bodova, a upravo igra svoj susret na Bilinom polju s Čelikom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije