Platiniju odobren oproštajni govor: Van Praag ili Čeferin na čelu UEFA-e

Anadolija
Platiniju odobren oproštajni govor: Van Praag ili Čeferin na čelu UEFA-e
/ Aleksander Čeferin, favorit za mjesto predsjednika UEFA-e (Anadolija)
U srijedu, 14. septembra u Atini bit će izabran novi predsjednik Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) na svečanosti na kojoj je odobreno obraćanje suspendovanog dosadašnjeg čelnika Michela Platinija.

Platini će se moći obratiti bez obzira na četverogodišnju suspenziju bavljenja sportom koju mu je izdao Etički komitet Svjetske fudbalske organizacije (FIFA), a sve zbog nelegalne isplate od dva miliona švicarskih franaka u 2011. godini. 

Taj transfer odobrio mu je i uplatio dugogodišnji predsjednik FIFA-e Sepp Blatter koji je zbog toga suspendovan te obuhvaćen istom istragom kao i Platini.

Etički komitet u posljednjem saopćenju podsjeća kako je Platiniju zabranjeno obavljanje bilo kakve aktivnosti u svijetu fudbala, ali da će mu biti dopušteno obratiti se na izboru čelnika UEFA-e "kao oproštaj".

Još uvijek je neizvjesno kome će pripasti mjesto predsjednika UEFA-e iako postoje špekulacije da to mogu biti ili aktuelni potpredsjednik tog tijela Michael van Praag ili slovenski fudbalski stručnjak Aleksander Čeferin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije