Pjanić otvorio dušu nakon što je transfer u Barcelonu ozvaničen: Diši, Mire!

Radiosarajevo.ba
Pjanić otvorio dušu nakon što je transfer u Barcelonu ozvaničen: Diši, Mire!
Foto: EPA / Miralem Pjanić

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić potpisao je za Barcelonu.

Pjanić se emotivnom objavom oprostio od Juventusa i zahvalio se na svemu.

"Diši Mire, ovo ponavljam u svojim mislima, u odlučujućim trenutcima igre. I to stalno govorim sebi, dok pokušavam da napišem ono što trenutno osjećam. 
Došao sam prije četiri godine da pokušam sve osvojiti. Jer čak i kada ne možete, to uvijek treba uraditi igrač Juventusa

Ovo su 4 intenzivne godine, živjeti zajedno sa sjajnim profesionalcima, ali prije svega istinskim prijateljima, sa kojima sam dijelio pobjede i rekorde, ali i gorke poraze, na korak od cilja.

To su bile godine u kojima sam sazrio kao čovjek i kao otac. Ovo je grad u kojem je Edin odrastao, postajući pravi obožavalac ovog tima, i gdje smo sa svojom porodicom izgradili najbolje uspomene iz našeg života", napisao je Mire.

On ističe da se nikada ne možete dovoljno zahvaliti.

"Zahvaljujem se porodici Agnelli. Zahvaljujem svim drugovima koji su ovaj put dijelili sa mnom. Hvala svim zaposlenicima i zaposlenicima koji su mi pomogli da se razvijam. Zahvaljujem fanovima koji su mi pomagali da se svakodnevno osjećam posebno.

Jer ako postoji nešto što sam naučio, to je da nema minimalnog vremena da se zaljubim.

Na kraju je vrlo jednostavno: ovu košulju nosite kao drugu kožu, uvijek dajete sve i, nikada nećete pogriješiti. Ali sada imamo malo vremena za izgubiti i još puno toga za pobjedu do kraja sezone.

A onda udahni Mire, Jer ono što vam se danas čini tako tužno, od sutra će biti sjajno sjećanje koje ćete nositi u srcu cijeli život", poručio je Mire.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije