Pjanić: Nije sve na Edinu i meni, pokušat ćemo uzeti šest bodova

Radiosarajevo.ba
Pjanić: Nije sve na Edinu i meni,  pokušat ćemo uzeti šest bodova
Foto: NSBiH / Elvir Rahimić
Uoči današnjeg treninga naše A reprezentacije predstavnicima medija su se obratili pomoćni trener Elvir Rahimić i Miralem Pjanić.

Popularni General je naglasio da pripreme teku po planu, iako kiša otežava posao Zmajevima.

Elvir Rahimić - undefined

Foto: NSBiH: Elvir Rahimić

“Sarić neće igrati, a neizvjesno je za Kolašinca koji će biti spreman za drugi meč. Kiša nam kvari planove, trening smo odradili po vodi. Ali imamo profesionalce, koji su navikli na takve uvjete. Kako mi mislimo, nema kalkulacija i sve su ekipe jake. Sve utakmice donose tri boda i spremni smo za oba protivnika. Mnoge analize smo napravili i znamo dobre i loše strane o protivnicima”, izjavio je Rahimić.

Ciprić: Sarić definitivno otpisan, Kolašinac će biti spreman za Grčku

Veznjak Juventusa Miralem Pjanić ističe da su svi svjesni koliko je važano dobro početi kvalifikacije za EP.

“Mislima smo okrenuti Armeniji i ta utakmica je važna zbog dobrog starta i samopouzdanja. Lakše će biti Grčku pripremiti, ali pokušat ćemo uzeti šest bodova, da se startuje najbolje što može”, rekao je Pjanić, dodavši:

“Dosta smo pokazali u Ligi nacija, a uvijek je zadovoljstvo igrati za reprezentaciju, posebno jer su ovo bitne utakmice. Motiv više je što nismo nikada bili na Euru. Želimo to odraditi i maksimalno smo spremni. Mlada smo reprezentacija sa mnogo mogućnosti, iako su Italijani favoriti na grupi, mi vjerujemo u naše mogućnosti.”

Pjanić vjeruje da je Italija favorit grupe, ali da i naša reprezentacija itetkako ima šta reći.

Miralem Pjanić - undefined

Foto: NSBiH: Miralem Pjanić

“Ako uzmemo bodove u Finskoj, ići ćemo lakše u Italiju koja je favorit, ali mi realno možemo do prva dva mjesta. Drago mi je što ćemo igrati u Torinu, u Italiji imamm mnogo prijatelja, ali želimo uzeti bodove.”

Kako kaže, pritiska nema, iako javnost tradicionalno najviše očekuje od njega i Edina Džeke.

“Pritiska nema, Edin i ja smo tu dugo lideri, navikli smo tako igrati. Otišli smo prvi put na Svjetsko prvenstvo, a nadam se i da ćemo na Evropsko. Imam odgovornost, ali nije sve na meni i Džeki. Moramo svi u dobroj atmosferi raditi i krenuti svi zajedno. Tako smo najjači. Navijači su uvijek sa nama, a to nam puno znači. Nadam se da ćemo svi biti zajedno i očekujem da bude odlična atmosfera”, zaključio je Pjanić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije