Pjanić i Ronaldo protiv amsterdamske mladosti, Đavoli u paklu Katalonije

Radiosarajevo.ba
Pjanić i Ronaldo protiv amsterdamske mladosti, Đavoli u paklu Katalonije
Foto: Jonathan Moscrop/Pixsell / Miralem Pjanić je važna karika u dresu Juventusa

Prve revanš utakmice četvrtfinala Lige prvaka na rasporedu su večeras, a na teren će fudbaleri torinskog Juventusa, amsterdamskog Ajaxa, Barcelone i Manchester Uniteda.

Juventus će na svom terenu dočekati Ajax nakon što je u prvom susretu odigranom prije sedam dana u Amsterdamu bilo 1:1. Stara dama u ovaj duel ulazi kao veliki favorit, ali je Ajaxova mladost pokazala ranije da je se ne smije potcijeniti, što su na svojoj koži najbolje osjetili Real Madrid i Sergio Ramos koji je u Amsterdamu čistio kartone.

Juvenuts će večeras biti bez Mandžukića, Chiellinija, Caceresa i Perina zbog povreda, dok je nastup Douglasa Coste pod znakom pitanja. Kartona se moraju čuvati Bernardeschi i Matuidi. Na drugoj strani neće biti Bandea zbog povrede i Tagliafica zbog suspenzije, dok je De Jong imao problema s povredom zadnje lože. Kartona se moraju čuvati Blind, De Jong, De Ligt, Schone, Van de Beek i Ziyech.

"Ovo je velika noć, noć kada možemo ostvariti nešto veliko. Ronaldo je sada u boljoj formi u odnosu na prvu utkamicu. On ima sposobnost da postane potpuno drugačiji igrač na dan utakmice i to je njegov veliki kvalitet", poručio je Max Allegri, trener Juventusa uoči utakmice s Ajaxom.

"Na početku sezone niko nije očekivao da ćemo biti među osam u Ligi prvaka. Međutim ekipa je toliko napredovala da se možemo boriti sa divovima. Vjerovali smo u to i imamo vjeru u dobar rezultat. Sa tim mislima ćemo ući u susret s Juventusom", poručio je Allegri.

Pobjednik ovog duela u polufinalu će igrati protiv boljeg iz susreta Manchester City - Tottenham.

Vjerovatni sastavi: 

Juventus: Szczęsny; Cancelo, Bonucci, Rugani, Alex Sandro; Emre Can, Pjanić, Matuidi; Bernardeschi; Kean, Ronaldo. 

Ajax: Onana; Veltman, Blind, De Ligt, Mazraoui; De Jong, Van de Beek, Schöne; Neres, Tadić, Ziyech.

U drugom susretu večeri Barcelona će na svom terenu nakon pobjede s minimalnih 1:0 na Old Traffordu dočekati Manchester United. Messi i drugovi u duel sa Unitedom ulaze kao veliki favoriti. Katalonci će večeras biti skoro u najjačem sastavu, a nedostajat će Rafinha, dok je upitan Vermaelen.

Na drugoj strani mnogo više problema. Nedostajat će Bailly, Herrera, Shaw i Valencia. Kartona se moraju čuvati Busquets i Samedo, a na drugoj strani Matić i Young.

"U fudbalu je sve moguće. Moramo zadržati našu mrežu netaknutom. Vjera je velika. Svi igrači imaju talenat i određene mogućnosti. Vidjeli smo ranije protiv PSG-a da imamo sposobnost da se vratimo protiv velikih ekipa. Barcelona je jako dobra, ali ako damo sve od sebe, budemo imali bolju koncentraciju moguće je. Koncentracija je ključna", rekao je Solskjaer uoči utakmice.

"Svjesni smo jačine Manchester Uniteda. Ne znam da li će krenuti napadački, ali vjerujem da će pokušati ponoviti ono što je radilo dobro u posljednjim njihovim utakmicama. Jako su kvalitetni i imaju pravi pobjednički mentalitet, zato se moramo pokazati u najboljem svjetlu", rekao je uoči utakmice Ernesto Valverde.

Vjerovatni sastavi: 

Barcelona: Ter Stegen; Semedo, Piqué, Lenglet, Alba; Rakitić, Busquets, Arthur; Messi, Suárez, Dembélé. 

Manchester United: De Gea; Dalot, Lindelöf, Smalling, Young; McTominay, Fred, Pogba; Rashford, Lukaku, Martial.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije