Husejinović za Radiosarajevo.ba: Potegnuli su pištolj na nas i prijetili nam smrću!

A. S.
Husejinović za Radiosarajevo.ba: Potegnuli su pištolj na nas i prijetili nam smrću!
Foto: scsport.ba / Said Husejinović (u sredini): Igrao sam u cijeloj Europi, ali ovo nisam doživio nigdje kao u Gabeli

"Čovjek je potezao pištolj na nas. Predsjednik kluba! Prijetio nam je da nećemo izaći iz Gabele", ispričao je bivši igrač Sarajeva i Dinama Said Husejinović, koji trenutno nastupa u Slobodi i koji je učestvovao u drami tokom premijerligaške utakmice u Bosni i Hercegovini protiv Gabele. 

On je sa Slobodom izgubio 2:3 kod GOŠK-a, a gosti iz Tuzle tvrde da su napadnuti.

"Igrao sam po cijeloj Europi, ali ovo nigdje nisam doživio. Nisam samo ja igrao, bili su ljudi i vidjeli sve. Čovjek je potezao pištolj na nas, rekao je da će nam j**ati mater. I zamislite, to radi predsjednik kluba. Kaže 'j**at ću vam majku i nećete izaći odavde, a ja sam rekao 'kome bolan j**eš majku?'. Tada je nastao haos. A ispod časti mi je da se raspravljam s njim", rekao je Husejnović za Radiosarajevo.ba.

On kaže da se sve dogodilo pred svlačionicom na poluvremenu.

"Igrači fer i korektni, nemam šta nikome zamjeriti. Ovo nisam u životu doživio. Čuo sam da sada taj lik prijeti i nekim novinarima. Ko je on!?", nastavio je Husejinović, dodajući da se sve dogodilo u trenutku kada je GOŠK vodio sa 1:0. 

Huseijnović je za Radiosarajevo.ba dodao da će se klub oglasiti. 

"Ne možemo na ovome ostati. Ovo su ozbiljne prijetnje, a postoji svjedoci. U prvom redu mislim na igrače Slobode", dodao je bivši as Sarajeva i Dinama za naš portal.

Iz GOŠK-a su sve demantirali.  

"Zadnju utakmicu u Gabeli, Husejinović je imao incident sa našim šefom sigurnosti. Svi su vidjeli gdje sam ja bio na utakmici, smirivao sam nogometaše kada je nastao incident. On sada priča laži i zbog toga ću podnijeti privatnu tužbu protiv njega", rekao je Ilić. 

Kontaktirali smo i Nogometni savez BiH. Odgovorili su nam da će se oglasiti nakon što dobiju izvještaju službenih lica sa meča GOŠK - Sloboda. 

"Kada donijemo sve izvještaje, tek tada ćemo poduzeti moguće radnje", naveli su za Radiosarajevo.ba iz NSBiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije