Pjanić i Džeko ponovo u istom timu?

3
Radiosarajevo.ba
Pjanić i Džeko ponovo u istom timu?
EPA / Pjanić i Džeko

Miralem Pjanić, po svemu sudeći, naredne sezone neće igrati za Bešiktaš, ali ni za klub s kojim je ugovorom vezan, Barcelonu.

Kako piše Mundo Deportivo, nekadašnji as Rome i Juventusa ovog ljeta se vraća na Camp Nou stadion nakon posudbe u Bešiktašu, ali neće se dugo zadržati u Kataloniji.

Klub će ga pokušati prodati jer, prema pisanju pomenutog lista, nije u planovima Xavija Hernandeza.

Nikšić: Ušli smo u političku krizu. Svaki čas neko prepucavanje i ultimatumi

Nikšić: Ušli smo u političku krizu. Svaki čas neko prepucavanje i ultimatumi

Navodno je Pjanićevog agenta već kontaktirao Inter. Prošlog ljeta je bh. reprezentativac bio blizu povratka u Seriju A, ali do dogovora Juventusa i Barcelone nije došlo jer Stara dama nije željela preuzeti više od polovice njegove plate.

Glavni razlog što Nerazzurri žele dovesti Pjanića po isteku sezone je izvršni direktor kluba Giuseppe Marotta, koji je zaljubljenik u Pjanićeve igre dugo godina. Upravo on ga je doveo u Juventus u ljeto 2016.

Kako bi se Pjanićev dolazak u Milano ostvario, klub će pustiti Artura Vidala koji u maju puni 35. godina. U ugovoru Čileanca postoji opcija nastavka saradnje za još jednu godinu, ali opcija neće biti iskorištena jer Vidal nije u planovima Inzaghija. Njegovo mjesto zauzet će upravo Pjanić, ali klubovi prvo trebaju da se dogovore o transferu.

Ukoliko do transfera Pjanića u Inter dođe, naš veznjak će ponovo sarađivati sa napadačem naše reprezentacije Edinom Džekom, baš kao i u Romi u sezoni 2015/16. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije