Pirić heroj Slobode: Tuzlaci odnijeli bod s Koševa

Fena
Pirić heroj Slobode: Tuzlaci odnijeli bod s Koševa
Sarajevo i Sloboda su danas odmjerili snage na stadionu Asim Ferhatović Hase u okviru 11. kola BHT Premijer lige, a rezultat je na kraju glasio 1:1.

Terensku inicijativu i bolju igru u prvom poluvremenu nogometaši Sarajeva realizirali su vodećim golom u 38. minuti, kada je bivši igrač Slobode Mersudin Ahmetović ubačenu  loptu od strane Ivetića  sjajnim udarcem glavom sa više od  10 metara, uz pomoć stative, proslijedio u mrežu nemoćnog Pirića.

Dobru  priliku da povećaju prednost nogometaši Sarajeva propustili su u samom  finišu prvog dijela, ali je šut  Hodžića,  zaustavio golman Tuzlaka.

U drugom poluvremenu igrači Slobode krenuli su  agresivnije ka golu Sarajeva i već u 52. minuti uspjeli su da poravnaju rezultat iz slične  akcije kao i kod gola Sarajeva, a strijelac za  Slobodu bio je Sulejman Krpić.

U posljednjih  desetak minuta nogometaši Sarajeva propustili su nekoliko dobrih prilika da  dođu do pobjede, ali su Ahmetović, u tri navrata, i Anđušić, u sudijskoj nadoknadi, bili neprecizni.

U naredna dva kola nogometaše Sarajeva očekuju novi derbi susreti protiv Željezničara i Zrinjskog. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije