Pique: Bili smo inferiorni protiv Reala

Anadolija
Pique: Bili smo inferiorni protiv Reala
Real Madrid je već stigao do svog drugog trofeja u novoj sezoni.

Nakon Superkupa Evrope “kraljevski“ klub osvojio je isto nacionalno takmičenje savladavši dva puta najvećeg rivala Barcelonu, prvo sa 3:1 na Camp Nou, a zatim i sinoć sa 2:0 na Santiagu Bernabeu. Nakon sinoćnjeg duela Gerard Pique, defanzivac “Barce“ kazao je da je njegov tim protiv Reala bio inferioran, javlja Anadolu Agency (AA).

Real je u revanš utakmici Superkupa Španije bio lišen usluga Cristiana Ronalda, koji je odradio svoju prvu od pet utakmica kazne, koju je dobio nakon crvenog kartona u Barceloni. Uz to Zinedine Zidane je susret počeo sa Garethom Baleom i Iscom na klupi. No, ni to nije pomoglo katalonskom klubu da se ozbiljnije suprotstavi Realu.

“Bili smo inferiorni u odnosu na Real. Nismo u najboljem trenutku ni kao tim, ni kao klub. Ovo je dugačak proces i postoji još mnogo prostora za napredak. Važno je da skupimo naše redove i okrenemo se nastavku sezone“, kazao je Pique za španske medije.

Očigledno je odlazaka Neymara u Paris Saint-Germain ostavio traga na Barcelonim tim, barem u ovom uvodnom dijelu sezone. Stoga je “Barca“ u potrazi za pojačanjima, što je sinoć potvrdio i Pep Segura, generalni direktor kluba.

“Razgovaramo sa Liverpoolom kako bi postigli dogovor oko Philippea Coutinha, ali ne znamo kada će taj proces biti završen. Svjesni smo da moramo pojačati ovaj tim i radimo na tome. Želimo pomoći našem timu“, kazao je Segura, te dodao kako se nada da će uskoro biti završeni pregovori ne samo vezani za Coutinha, nego i za Ousmanea Dembelea iz Borussije Dortmund.

Sezona u španskoj La Ligi kreće 18. augusta. I Real i Barcelona utakmice prvog kola igrače dva dana kasnije u nedjelju. “Barca“ će ugostiti Betis, a “kraljevski“ klub ide u goste Deportivu u La Corunu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije