Petrović: U karijeri nisam igrao na gorem terenu

Fena
Petrović: U karijeri nisam igrao na gorem terenu
Šef stručnog štaba Slobode izjavio je poslije susreta sa Čelikom da je pobjeda njegovog tima zaslužena, te da su „plaćeni atributi četiri odigrane utakmice u samo desetak dana“.

"Moram odati priznanje javnoj ustanovi „Gradski stadion Tušanj“ koja je jučer cijeli dan radila i do kasno sinoć, i jutros rano, kako bi osposobili teren koji je bio u katastrofalnom stanju. U karijeri nijedna moja ekipa nije igrala na gorem terenu i zaista je pitanje zašto se mora igrati u decembru. Vidjelo se na ostalim utakmicama da tu nogometa nema. Mi smo na veliko požrtvovanje i trkački rad došli do bodova. Ovdje je bila i velika opasnost od povreda i prvi preduslov koji uvijek želim jeste da se utakmica završi bez povreda", izjavio je Petrović.

Posljednju utakmicu u prvom dijelu sezone Sloboda igra u Gabeli protiv GOŠK-a.

"Želimo i na toj utakmici pokazati sve. Utakmica je opet za četiri dana tako da je veliko opterećenje odigrati šest utakmica za tri nedjelje. Vidi se da je par igrača došlo do limita. Šta je, tu je, oporavak sigurno slijedi, nadam se da ćemo do Gabele uspjeti da se dovoljno regenerišemo i uđemo u utakmicu maksimalno angažovano", zaključio je Petrović.

U današnjem meču Premier lige BiH, Sloboda je na svom terenu savladala zenički Čelik sa 3:0.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije