Petković stigao u Alžir: Dobio je primjerak Kur'ana i poželio sretan Ramazan

2
Radiosarajevo.ba
Petković stigao u Alžir: Dobio je primjerak Kur'ana i poželio sretan Ramazan
Foto: X.com / Vladimir Petković

Vladimir Petković danas, 4. marta, postao je selektor alžirskog tima, a sat vremena nakon konferencije za novinare poželio je Alžircima sretan Ramazan.

Prije početka konferencije za novinare jedan alžirski novinar je Petkoviću poklonio primjerak Kur'ana, a ovaj čin svjedoči o toploj dobrodošlici rezervisanoj za novog trenera i važnosti kulturne raznolikosti u Alžiru.

Zatvarajući svoju prvu konferenciju kao novi selektor reprezentacije Alžira, Vladimir Petković je uputio želje za Ramazan kazavši: "Ramadan Karim". Ovim toplim pozdravom završava se važan događaj za Petkovića, koji obilježava njegov zvanični ulazak u zemlju i njegovu novu ulogu. Njegov gest označava ne samo želju za integracijom u lokalnu kulturu i tradiciju, već i poštovanje vjerske prakse mnogih Alžiraca, piše Fennecfootball.

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

Petković se sada sprema da nastavi svoje obaveze, posebno odlaskom u Sidi Moussa u inspekciju Nacionalnog tehničkog centra (CTN).

Ovaj prvi dan u Alžiru označava početak nove ere za reprezentaciju, pod vodstvom trenera koji izgleda odlučan da se prilagodi i poštuje lokalne običaje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije