Petev nakon pobjede: Uvijek se gleda da se iskopa nešto negativno

0
Radiosarajevo.ba
Petev nakon pobjede: Uvijek se gleda da se iskopa nešto negativno
Foto: NFSBiH / Inserti sa utakmice u Zenici

Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Zenici s 1:0 savladala Rumuniju.

Strijelac jedinog gola na utakmici bio je Smail Prevljak, a utakmicu je za BHT komentarisao selektor Ivaylo Petev.

"Naravno da je teška. Nema lakih pobjeda danas u fudbalu. Vidite da male države napreduju punom parom i znao sam da je Rumunija jaka reprezentacija. Zaslužili smo pobjedu danas, momci su dali sve od sebe i čestitam im", rekao je Petev i dodao:

Tragedija u BiH: Žena preminula nakon što ju je udario kamion

Tragedija u BiH: Žena preminula nakon što ju je udario kamion

"Ponovile su nam se neke greške u odbrani. To je Rumune diglo i oni su usporavali tempo utakmice faulovima. Bili su s devet igrača ispred njihovog šesnaesterca i nismo se dobro snašli da kreiramo šanse. Imali smo mnogo centaršuteva, ali nisu bili nekako kvalitetni."

Na pitanje o uvođenju Muhameda Bešića u igru nakon vodstva

"Nije to bio poziv Rumunima. Puno smo željeli da pobijedimo, zabili smo gol i svim snagama smo to branili. U ovakvoj utakmici možeš iz kontre da daš gol i moraš igrati", rekao je Petev.

Potom je selektor odgovarao i na pitanja Ervina Zukanovića, koja su bila zanimljiva. Prvo je Zukanović pitao o nedostatku napretka u igri Zmajeva.

"Mislim da tu ima i puno dobrih stvari. Za rezultat ste u pravu, ali ima dobrih stvari koje smo uradili. Imamo još puno da se trudimo i napredujemo, ja želim da izgledamo sve bolje, ali ipak imamo i protivnika ispred nas. Nadam se da ćemo u Podgorici izgledati još bolje", odgovorio je Petev.

Zukanović je potom Peteva upitao o tome koju ideju i filozofiju on pokušava primijeniti u igri BiH.

"Moja ideja je da izgledamo kao ekipa i mislim da smo to pokazali. Rekao sam ranije da se dobre stvari brzo zaboravljaju i da se uvijek gleda da se iskopa nešto negativno. Svjestan sam da ima dosta stvari koje treba da poboljšamo. Bitno je da nam igrači igraju u kontinuitetu, a mi to nemamo. Moramo to kompenzirati borbenošću i trkom", zaključio je Petev, prenosi SC.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije