Petev: Možemo bolje, igrači ginu jedan za drugoga

0
Radiosarajevo.ba
Petev: Možemo bolje, igrači ginu jedan za drugoga
Foto: NSBiH / Ivaylo Petev

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u Lavovu je održala službenu konferenciju za novinare, uoči utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine protiv Ukrajine, a istoj obratio se selektor Ivaylo Petev.

Poslije pobjede protiv Kazahstana u gostima (0:2), Zmajevi su zadržali sasvim realne šanse u borbi za drugo mjesto u grupi. Sada izabranicima Ivayla Peteva slijedi još jedna veoma važna utakmica u borbi za baraž.

"Imamo veći broj igrača. Imamo dubinu u sastavu. Bitno je da izgledamo dobro kao ekipa. Pokušat ćemo uzeti jedan ili tri boda", rekao je selektor Petev, dodavši:

Kongres SAD konačno odobrio pomoć Ukrajini: Evo koliko novca će dobiti

Kongres SAD konačno odobrio pomoć Ukrajini: Evo koliko novca će dobiti

"Uvijek možemo igrati bolje. Jako mi je drago jer imamo harmoniju u ekipi. Igrači ginu jedan za drugog. Možemo bolje, imamo grešaka koje moramo popraviti. Mi idemo na to da to popravimo i da budemo bolji iz utakmice u utakmicu".

Bugarski stručnjak je upitan da uporedi rad sadašnjeg selektora Petrakova i nekadašnjeg Andrija Shevchenka, piše SC Sport.

“Nije korektno od mene da ih upoređujem. Shevchenko je napravio nevjerovatan posao. Napravio je jako čvrstu ekipu. Plasman na EP je veliki uspjeh. Sadašnji trener osvojio je SP sa juniorima. Ko je bolji, to ću sačuvati za sebe”, rekao je Petev.

Arena Liviv je sretna Ukrajincima i do sada nisu izgubili nijednu utakmicu na ovom stadionu.

"Znam zašto je ovo poseban stadion za Ukrajinu. Pokušat ćemo srušiti tu statistiku. Bit će do teška utakmica. Sve će biti do našeg pristupa. Čujem da je ovo jedan od najljepših gradova u Ukrajini, ali nisam šetao, nadam se da ću drugom prilikom to učinti", kazao je Petev.

Selektor Zmajeva istakao je da njegov tim ne igra pod pritiskom.

"Ne mislim da igramo pod pritiskom. Adrenalin prije utakmice je druga stvar. Moramo izaći na teren i imati u glavi da odigramo što bolje. Šta će biti prekosutra me ne zanima, bitno je samo sutra", istakao je naš selektor.

Utakmica između Ukrajine i BiH igra se sutra na Areni Lviv sa početkom u 20:45, a glavni sudija je Nijemac Felix Zwayer.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije