Peljto sjajno odsudio duel Juventusa i Malmoa, Chelsea u 94. minuti izgubio prvo mjesto

0
Radiosarajevo.ba
Peljto sjajno odsudio duel Juventusa i Malmoa, Chelsea u 94. minuti izgubio prvo mjesto
FOTO: Screenshot / Irfan Peljto

Odigrane su posljednje dvije utakmice u grupi H Lige prvaka. Bile su to ujedno i prve dvije utakmice ove večeri u Ligi prvaka u kojem će biti odlučen rasplet u grupama od E do H.

Chelsea je u Rusiji kod Zenita remizirao s 3:3, a Juventus je pobijedio Malmo na domaćem terenu. Nakon ovih rezultata Juventus je osvojio grupu, Chelsea završio drugi, Zenit treći, a Malmo ispao iz Evrope.

Juventus je poveo u 18. minutu preko Moisea Keana, koji je skočio na centaršut Bernardeschija i glavom poslao loptu u gol. Do kraja poluvremena mreže su ostale mirne, pa je Juventus sa minimalcem otišao na pauzu.

Pogledajte privođenje trojice muškaraca u Sarajevu zbog sumnje da su povezani sa nestankom Danke (2)

Pogledajte privođenje trojice muškaraca u Sarajevu zbog sumnje da su povezani sa nestankom Danke (2)

Domaći su u drugom dijelu nastavili da napadaju. Stvarale su se šanse Rabiota, potom i Keana, ali prvom je nedostajalo preciznosti, dok je drugi šut golman odbranio. Rezultat se ipak nije mijenjao do kraja, piše Scsport.

Anel Ahmedhodžić je odigrao cijeli meč za Malmo, Adi Nalić ušao minute prije završetka umjesto Innocenta.

Meč u Torinu je sudio Irfan Peljto, uz asistenciju Damira Belje i Senada Ibrišimbegovića. Četvrti arbitar bio je Miloš Gigović.

U drugom večerašnjem susretu ove grupe, Chelsea je poveo već u drugom minutu preko Tima Wernera koji je iz neposredne blizine poslije centaršuta iz kornera i potom odbitka, šutirao uspješno u mrežu Zenita.

Nastavili u Plavci da nižu svoja šanse. Ovoga puta je Mount bio u prilici da udvostruči prednost kada je iz neposredne blizine pokušao da šutira, a duel je ipak pripao Kerzhakovu.

U finišu prvog poluvremena Zenit je stigao do izjednačenja. Santos je poslao dugu loptu u šesnaesterac, a Claudinho je glavom poslao u mrežu.

Poslije četiri minuta gledao se preokret. Azmoun je pobjegao zadnjoj liniji Chelseaja i ostao sam sa Kepom, koji nije imao šanse poslije dobre završnice. Domaći su vodili na poluvremenu 2:1.

Ponovo je Azmoun ostao praktično sam, ali je Kepa ponovo istrčao i odbranio čist zicer.

Po povratku na teren engleski tim je stigao do izjednačenja. Werner je dodao do Lukakua koji je skrenuo loptu u mrežu za 2:2 poslije sat vremena igre.

Kepa je zatim ponovo briljirao. Azmoun je uputio jak udarac glavom iz skoka prema golu, ali je golman Chelseaja skinuo loptu lijevom rukom i sačuvao mrežu.

Uspio je Chelsea ipak da okrene rezultat pet minuta prije kraja. Werner je dobio brzu loptu u šesnaestercu i poslao je u mrežu za 3:2.

Međutim, Zenit u nadoknadi preko Ozdoeva stiže do izjednačenja od 3:3 i ostavlja Chelsea na drugom mjestu grupe.

     

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije