Ispisana historija bh. fudbala: Peljto rutinski odradio posao u Istanbulu

Radiosarajevo.ba
Ispisana historija bh. fudbala: Peljto rutinski odradio posao u Istanbulu
FOTO: Screenshot / Irfan Peljto

Irfan Peljto (37) večeras je ušao u historiju bh. fudbala kao prvi arbitar koji je dijelio pravdu u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju.

U susretu petog kola Lige prvaka između Bešiktaša i Ajaxa, naš sudac je odradio i više nego dobar posao.

U 20. minuti Noussair Mazraoui (Ajax) igrao rukom u šesnaestercu, ali je Peljto signalizirao da nije penal i da se igra dalje.

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

Međutim, nakon konsultacija u VAR sobi u kojoj su između ostalog Italijani Marco Guida i Daniele Doveri, naš arbitar je dosudio kazneni udarac, a siguran sa bijele tačke bio je Rachid Ghezzal

U večerašnjem susretu pokazao je dva žuta kartona.

Peljto je godinama neprikosnoven i najbolji naš arbitar, a treba dodati da je u Europskoj ligi sudio ukupno devet mečeva u karijeri, te je ovo prvi put da nastupa u grupnoj fazi najelitnijeg klupskog takmičenja na svijetu - Ligi prvaka.

Pored Europske lige, Peljto je sudio jedan meč u kvalifikacijama Lige prvaka, i jednu prijateljsku internacionalnu utakmicu. 

Na 13 mečeva pokazao je 69 žutih i pet crvenih kartona.

Portali, zbog autorskih prava, ne smiju objavljivati golove sa utakmica, iz tog razloga dosuđeni jedanaesterac i gol možete pogledajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije