Paul Pogba najbolji igrač UEFA Lige Europe

Anadolija
Paul Pogba najbolji igrač UEFA Lige Europe
Paul Pogba je osvajač prve nagrade za najboljeg igrača UEFA Lige Europe, saopćeno je danas u Monacu, gdje je održan žrijeb grupa za sezonu 2017/2018, javlja Anadolu Agency (AA).

Sigurno je bilo da će nagrada završiti u rukama igrača Manchester Uniteda, jer su osim Francuza u užem izboru bili igrači ''crvenih đavola'' Zlatan Ibrahimović i Henrikh Mkhitaryan. Oni su predvođeni trenerom Joseom Mourinhom osvojili Ligu Evrope savladavši u finalu Ajax iz Amsterdama.

Pogba danas nije bio na uručenju nagrade u Monacu, ali mu je prethodno trofej dodijelio predsjednik UEFA Aleksandar Čeferin.

''Hvala vam. Čast mi je da budem prvi osvajač nagrade za najboljeg igrača Lige Evrope. Nadam se da će ova sezona biti dobra kao i prethodna'', rekao je veznjak Uniteda.

Među Top 10 igrača Lige Evrope bio je i kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko koji je osvojio 23 boda.

Na listi su još: Alexandre Lacazette (Lyon, sada Arsenal), Kasper Dolberg (Ajax), Marcus Rashford (Manchester United), Davy Klaasen (Ajax, sada Everton), Ander Herrera (Manchester United) i Bertrand Traore (Ajax, sada Lyon).

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije