Patrick Vieira dobio otkaz u londonskom klubu: Bez pobjede

0
Radiosarajevo.ba
Patrick Vieira dobio otkaz u londonskom klubu: Bez pobjede
Foto: Twitter / Patrick Vieira

Legenda Arsenala i francuske reprezentacije, Patrick Vieira, nije više menadžer Crystal Palacea.

Vieira je otkaz dobio nakon gostujućeg poraza od Brightona ove srijede. Ovo je bila kulminacija loših rezultata, s obzirom da Palace ove godine još uvijek nije proslavio pobjedu. Klub iz Londona ima samo tri boda više od Bournemoutha koji je u zoni ispadanja.

Palace je posljednju utakmicu dobio još prošle godine, posljednjeg dana 2022. godine, kad je baš kod Bournemoutha slavio 2:1. U idućih 11 utakmica u Premier ligi pet puta je odigrao neriješeno i šest puta izgubio, a ispao je i iz FA kupa domaćim porazom od Southamptona 2:1.

Skupština KS jednoglasno podržala izbor novih laureata

Skupština KS jednoglasno podržala izbor novih laureata

"Jako nam je žao zbog teške odluke koju smo donijeli. Ali naposljetku, rezultati posljednjih mjeseci stavili su nas u opasnu poziciju na tablici i smatrali smo da nam je potrebna promjena kako bismo imali najbolju šansu za zadržavanje premierligaškog statusa", rekao je predsjednik Steve Parish prije nego što je zahvalio Vieiri na učinku koji je imao na klub otkako je na ljeto 2021. preuzeo klupu.

Osim Vieire, klub će napustiti i njegovi suradnici Osian Roberts, Kristian Wilson i Said Aigou, ali Dean Kiely ostat će trener golmana. Crystal Palace potvrdio je da je potraga za novim trenerom već započela, prenosi Index.

Vieira je nakon poraza od Brightona rekao da je zadovoljan izvedbama, radnom etikom i sposobnošću tima da provede njegove zamisli, ali da ih jednostavno nije išao gol i da moraju pronaći način da redovnije zabijaju. Palace je posljednje tri utakmice izgubio 1:0, a posljednji gol zabio je još 18. februara u remiju kod Brentforda 1:1. U 11 utakmica u 2023. godini ekipa je postigla samo četiri gola.

Chelsea organizuje prvi iftar na Stamford Bridgeu

Chelsea organizuje prvi iftar na Stamford Bridgeu

Sljedeću utakmicu Crystal Palace igra u nedjelju na gostovanju kod vodećeg Arsenala, kluba u kojem je Vieira proveo najveći dio igračke karijere, od 1996. do 2005. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije