Bizarna greška golmana u Engleskoj

0
Radiosarajevo.ba
Bizarna greška golmana u Engleskoj
Foto: Printscreen / Twitter / Nesvakidašnja situacija

Nesvakidašmka situacija dogodila se proteklog vikenda na utakmici između Newporta i Bradford Cityja u engleskog League Two (četvrta liga).

Susret je završio bez pobjednika, 1:1, ali u engleskim medijima priča se samo o bizarnoj situaciji iz 21. minute.

Gostujući golman Harry Lewis izašao je ležerno na jednu dugu loptu koju su domaći igrači odigrali preduboko na njegovu polovicu i uhvatio je rukama. Lewis je to učinio tri metra izvan svojeg šesnaesterca bez da je za to, na prvi pogled, imao ikakvog razloga.

Dr. Edhem Čustović: 'Ovo je Mia Stanić, istraživačica iz Bosne koja je otkrila popravku ljudske DNK'

Dr. Edhem Čustović: 'Ovo je Mia Stanić, istraživačica iz Bosne koja je otkrila popravku ljudske DNK'

Naime, na travnjaku su ostale oznake za ragbi utakmicu budući da isti stadion koristi ragbi momčad Dragons. Radnici koji održavaju travnjak pokušali su ih izbrisati, ali nisu uspjeli do kraja pa je Lewisa zbunila linija koja se nalazi skoro pet metara ispred njegova šesnaesterca.

On je "mrtav-hladan" uhvatio loptu na što su domaći igrači poludjeli, ali su onda još više poludjeli na sudiju koji mu je dao samo žuti karton.

Prema pravilima nogometne igre, sudija golmanu za igranje rukom izvan šesnaesterca ne mora dati crveni karton ako tim prekršajem nije protivnika spriječio u izglednoj prilici za postizanje gola. U tom slučaju dovoljan je i žuti karton, piše Index.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije