Pakleni raspored Zmajeva: U pola godine osam velikih utakmica

Radiosarajevo.ba
Pakleni raspored Zmajeva: U pola godine osam velikih utakmica
Foto: Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Europska nogometne federacija (UEFA) u utorak je odgodila Europsko prvenstvo za juni i juli 2021. godine.

Samim tim se saznalo da neće biti ništa od martovskih termina baraža u kojem je Bosna i Hercegovina trebala igrati protiv Sjeverne Irske (26. mart).

Bosanci će tako u junu, ako uvjeti sa koronavirusom to dozvole, igrati utakmice baraža. Ukoliko naš tim pobijedi u prvoj utakmici Sjevernu Irsku, za nekoliko dana očekuje nas finale protiv Slovačke ili Republike Irske.

Nakon toga, slijedi nova sezona Lige nacija, a naš tim se nalazi u Ligi A, u grupi sa reprezentacijama Italije, Holandije i Poljske. Ove utakmice u Ligi nacija igrat će se u septembru, oktobru i dva završna kola u novembru.

Pulene selektora Dušana Bajevića tako će u kratkom periodu odigrati osam izuzetno jakih utakmica, koje će pokazati koliko naša reprezentacija zaista može.

Dok se čekaju ti susreti, iz svog doma oglasio se i selektor Bajević, koji je svim Bosancima poslao važnu poruku. Bh. selektor je podržao akciju #StayAtHome (Ostanite kod kuće). 

“Nalazimo se u situaciji u kojoj ranije nikada nismo bili. Moramo shvatiti da od nas samih najviše zavisi naša lična zaštita i zaštita svih oko nas. Obratimo pažnju na najstarije među nama i pomozimo im. Poštujmo sve ono što nam preporučuju nadležni organi. Ostanimo kući to je najvažnije. Ja i moja porodica već jesmo” poručio je Bajević.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije