Gündogan, Ozil i Tosun s Erdoganom: "S poštovanjem za mog predsjednika"

Radiosarajevo.ba
Gündogan, Ozil i Tosun s Erdoganom: "S poštovanjem za mog predsjednika"
Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan nalazi se u trodnevnoj posjeti Velikoj Britaniji.

Iako će se Erdogan sastati s britanskom kraljicom Elizabethom II i premijerkom te zemlje Theresom May, veliku pažnje privukao je njegov susret s fudbalerima iz Premier lige Engleske.

Erdogan se susreo s trojicom fudbalera koji imaju još nešto zajedničko osim činjenice da su turskog porijekla i kruh zarađuju u kolijevci fudbala: Mesut Ozil, Ilkay Gündogan i Cenk Tosun rođeni su u Njemačkoj. Pritom, Ozil i Gündogan nastupaju za reprezentaciju Njemačke, dok je Tosun ostao vjeran svojoj matici.

Stoga je pomalo začudilo koliko su obojica bila oduševljena susretom s visokim gostom pri čemu je Gündogan čak Erdoganu poklonio dres s natpisom: "S poštovanjem za mog predsjednika".

Susret predsjednika s turskim i fudbalerima turskog porijekla zauzeo je značajnu ulogu na društvenim  mrežama Erdoganove AK partije.

Kako se u Turskoj 24. juna održavaju prijevremeni predsjednički i parlamentarni izbori neki njemački mediji zamjerili su svojim fudbalskim reprezentativcima da su uključeni u predizbornu kampanju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije