Ovo su najplaćeniji vezni igrači na svijetu, kapiten Hrvatske najstariji na listi

2
Radiosarajevo.ba
Ovo su najplaćeniji vezni igrači na svijetu, kapiten Hrvatske najstariji na listi
Foto: EPA / Luka Modrić

Globalni portal MSN sastavio je listu od 15 najplaćenijih veznih igrača svijeta. Luka Modrić na petom je mjestu. Hrvatski reprezentativac bilježi nešto manju klupsku platu od svog kolege iz veznog reda Tonija Kroosa.

Prvo ime na listi najskupljih veznih igrača ne biste zauzima Frenkie de Jong iz Barcelone a plaćen je 29 miliona eura po sezoni.

Ove sezone statusom je bliže prvotimcu nego rezervi, no ostaje u sjeni nevjerojatnog omladinskog dvojca Gavija i Pedrija, vjerodostojnih nasljednika Xavija i Andresa Inieste.

Benjamina Karić: 'Grad Sarajevo predstavljam na Evropskom samitu gradonačelnika u Parizu'

Benjamina Karić: 'Grad Sarajevo predstavljam na Evropskom samitu gradonačelnika u Parizu'

Kevin de Bruyne drugo je ime liste s 25 miliona eura zarade. Belgijski veznjak godinama je 'alfa i omega' Manchester Cityja, a ove sezone dobio je izvrsnog golgetera na poziciji centarfora u liku Erlinga Haalanda, koji će ispravno iskoristiti svaki njegov dobar potez, a znamo da ih De Bruyneu nikada ne fali.

Zatim slijede Toni Kroos i Sergio Busquets. Igrači španjolskih velikana, Reala i Barcelone, podijelili su treće mjesto najplaćenijih veznjaka s 22 miliona eura godišnje zarade.

Luka Modrić peto je ime liste s 20 miliona eura godišnje zarade u Realu. Najstariji je igrač "glamuroznog" popisa, u septembru će napuniti 38. godinu života.

U leđa Modriću gleda Joshua Kimmich. Veznjak minhenskog Bayerna zarađuje 19,5 miliona po sezoni. Također se nada dvostrukoj kruni, iako je Bayernu potrebno čudo u četvrtini finala Lige prvaka protiv Manchester Cityja, jer na Alianz Areni startaju od minus tri. I za Bundesligu će se trebati dobro potruditi, Borussia Dortmund im je za petama sa samo dva boda zaostatka.

Za Kimmichom slijedi 'magnet za novac', Jack Grealish kao najskuplji Englez u historiji nogometa (117,5 mil. € platio ga je Man. City) sezonski inkasira 18,5 miliona eura. Zatim su na redu Leon Goretzka (Bayern) i N‘Golo Kante (Chelsea) s 18 miliona, dok osmo i deveto drže pomalo zaboravljeni velikani.

Koke iz Atletico MadridaMiralem Pjanić u Sharjahu zarađuju po 16 i 15,5 miliona eura. Na listi se još nalaze sljedeća imena: Bruno Fernandes (Man. United, 15 mil. €), Marco Verratti (14.5 mil. €) te Rodri (Man. City) i Franck Kessié (Barca) s 13,5 miliona eura po sezoni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije