Ovo nismo očekivali: Ljuti rivali u borbi za Matea Kovačića

0
Radiosarajevo.ba
Ovo nismo očekivali: Ljuti rivali u borbi za Matea Kovačića
Foto: EPA / Mateo Kovačić

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić mogao bi ovog ljeta napraviti totalno neočekivan i poprilično šokantan transfer, te napustiti Manchester City.

Navodno je zvijezda reprezentacije Hrvatske i aktuelnog engleskog prvaka u ozbiljnim razgovorima o odlasku sa Etihada, a poznato je ko pokazuje najveće interesovanje za njegove usluge.

Tako bi sjajni Kovačić promijenio igračku sredinu nakon što je dres giganta iz plavog dijela Manchestera nosio samo jednu sezonu, što je mnogima u najmanju ruku čudan rasplet.

Lidlov centar od 200 miliona KM u BiH počeo dobijati obrise

Lidlov centar od 200 miliona KM u BiH počeo dobijati obrise

Više turskih medija objavilo je prošle noći kako iskusni veznjak pregovara sa dva kluba iz ove zemlje, da bi se ubrzo pojavila informacija da su to zapravo dva najveća, Fenerbahče i Galatasaray.

Turci tvrde da je menadžer hrvatskog nogometaša minule noći razgovarao sa rukovodstvom Galatasaraya, ali se još uvijek čekaju detalji ovog razgovora.

S druge strane, veliki Jose Mourinho bi rado vidio Kovačića u Fenerbahčeu. ‘Kanarinci’ grade projekat kojim bi se vratili na vrh tamošnjeg nogometa nakon 11 godina čekanja.

Ono što je jako zanimljivo jeste to da sve do sinoć apsolutno ništa nije slutilo da bi Kovačić mogao napustiti Manchester City. Ipak, transfer u Tursku je sve izvjesniji, pa nam preostaje da ispratimo kompletnu priču narednih dana, piše Sportam.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije