Otkriveno zašto je Jozo Šimunović odbio BiH: U srcu mu je Hrvatska

Radiosarajevo.ba
Otkriveno zašto je Jozo Šimunović odbio BiH: U srcu mu je Hrvatska
Twitter / Jozo Šimunović
Iako je u julu prošle godine odlučio da će igrati za BiH, branič Celtica Jozo Šimunović opet je promijenio mišljenje, te je odbio poziv Roberta Prosinečkog za utakmice protiv Bugarske i Senegala.

Danas je napokon otkrivena i pozadina takve odluke, a nju je pojasnio trener Celtica Brendan Rodgers, piše Večernji list.

"Jozo mi rekao šta misli o svemu, jednostavno je... Izabrao je Bosnu i Hercegovinu jer je smatrao da će ondje imati veće šanse, ali osjećao je da to nije pošteno prema toj zemlji, jer njemu je u srcu Hrvatska. Vjerojatno je procijenio da bi uzeo mjesto nekom drugom igraču koji bi zaista želio igrati za BiH", otkrio je Rodgers pa dodao:

"Ispao je hrabar. Mnogi bi igrači u njegovoj poziciji odbili nazvati selektora, tražili bi da to napravi trener, ali Jozo nije tako postupio."

Bivši branič Dinama, koji je u Celticu od 2015., igrao je za sve mlađe selekcije Hrvatske, za U21 u devet nastupa ima i jedan gol, no poziv za A vrstu još nije dočekao.

Njegovi roditelji su iz Bosne i Hercegovine, ali je on rođen u Zagrebu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije