Defanzivac Celtica Jozo Šimunović želi igrati za BiH

Radiosarajevo.ba
Defanzivac Celtica Jozo Šimunović želi igrati za BiH
Defanzivac Celtica Jozo Šimunović potvrdio je da će igrati za Bosnu i Hercegovinu jer je u Hrvatskoj namjerno zapostavljen.

Šimunović je postao frustriran jer ga je zemlja u kojoj se rodio zanemarila, iako je prošao sve mlađe selekcije od U14 do U21, pišu otočki mediji.

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević pozvao ga je da se pridruži našem timu, jer Šimunović nikada nije odigrao niti jedan zvaničan meč za reprezentaciju Hrvatske.

Iako je rođen u Zagrebu, njegovi roditelji su iz Bosne, Šimunović se jasno opredijelio za BiH.

“Odlučio sam igrati za BiH. Moji roditelji i moj djed su iz Bosne i Hercegovine, a mnee je kontaktirao Bazdarević i nakon našeg prvog susreta, počeo sam razmišljati o promjeni reprezentacije. Potom sam razgovarao sa cijelom svojom porodicom i odlučio sam igrati za moju Bosnu”, kategoričan je Šimunović.

Poručio je da jedva čeka da zaigra za Zmajeve.

Hrvatski nogometni savez još nije javno komentirao odluku 22-godišnjeg  fudbalera, a naišli su na žestoke kritike tamošnje javnosti.

Zvijezda Celtica trebala bi debitirati u sljedećim utakmicama Bosne protiv Kipra i Gibraltara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije