Otkriveno kako je čak 30.000 navijača Eintrachta sinoć bilo na Nou Campu

0
Radiosarajevo.ba
Otkriveno kako je čak 30.000 navijača Eintrachta sinoć bilo na Nou Campu
Foto: EPA-EFE / Detalji poslije meča Barcelona - Eintracht Frankfurt

Eintracht iz Frankfurta je u četvrtak navečer napravio veliku senzaciju pobjedom u gostima protiv Barcelone i plasmanom u polufinale Lige Evrope. Njemački klub je na Nou Campu slavio sa 3:2 i uspio da se plasira u polufinale iako su ih svi već otpisali prije revanša. Frankfurt je odigrao vjerovatno najbolju utakmicu ove sezone i briljirao je protiv Barce.

Međutim, glavna priča nakon utakmice bili su gostujući navijači koji su u velikom broju stigli na stadion i pružili su svom timu sjajnu podršku. Mediji u Španiji pišu da su navijači Frankfurta od Barcelone dobili oko 10.000 ulaznica, ali ih je na tribinama bilo daleko više.

Prema jutrošnjim informacijama Frankfurt je imao podršku blizu 30.000 svojih navijača i nikome u Barceloni nije bilo jasno otkud ih toliko na tribinama. Ipak, brzo je postalo jasno da su krivci za sve to pojedini navijači katalonskog kluba.

Naša stranka: Urbanistički plan je revolucionarni iskorak, transverzala neće prekidati Vilsonovo

Naša stranka: Urbanistički plan je revolucionarni iskorak, transverzala neće prekidati Vilsonovo

Naime, navijači katalonaca koji imaju sezonske ulaznice prodavali su pristalicama Frankfurta svoje karte za ovaj meč, piše Blic.

Na poluvremenu se desila i još jedna čudna situacija jer su oni najvatreniji navijači Barcelone napustili tribinu upravo iz protesta jer nisu mogli da vjeruju da su ih nadglasali njemački navijači.

Navijači Barce su napustili tribinu kao znak protesta na ostale navijače domaćih koji su prodavali svoje karte i na taj način izdali klub kako bi zaradili novac. Ipak, sredinom drugog dijela vratili su se na tribinu jer su vidjeli da igračima na terenu ne ide kako treba.

Čelnici Barcelone nakon utakmice bili su bijesni zbog situacije na stadionu i već su počeli istragu, a spekuliše se da će navijačima koji su prodali svoje ulaznice trajno biti oduzeto pravo da imaju sezonske ulaznice za utakmice Barcelone.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije