FIS / Otkrivena spomen-ploča u čast 75. godišnjice osnivanja FK Sarajevo

24. 10. 2021. u 13:16:00 A. S.

Shares: 0

Fudbalski klub Sarakjevo nastavlja proslavu 75. rođendana kluba.

Jučer je svečano bilo u Parku Hastahana, gdje se okupio veliki broj navijača, a danas je predstavljena spomen-ploča u čast 75. rođendana FK Sarajevo.

"U ovoj zgradi je 24. oktobra 1946. godine udruživanje Slobode i Udarnika nastalo Sportsko društvo Torpedo, današnji Fudbalski klub Sarajevo", navodi se u natpisu na spomen-ploča u FIS-u koja simbolizira nastanak FK Sarajevo prije 75 godina.

Među zvanicama su bili bivši asovi Fuad Muzurović, Mirsad Fazlagić, Agim Nikolić...

"Drago mi je da sam imao tu čast da otkrijem spomen-ploču. Ovo je ploča najboljeg kluba u BiH. Ujedno i ploča najboljeg kluba koji je nekada nastupao u bivšoj Jugoslaviji. Ovo je momenat kada Grad Sarajevo počeo da konačno razmišlja o velikim sportistima i sportskim kolektivima", kazao je Mirsad Fazlagić za portal Radiosarajevo.ba.

Spomen-ploča FK Sarajevo na FIS-u - undefined

Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba: Spomen-ploča FK Sarajevo na FIS-u

Podsjetimo, jedan od najvećih bh. sportskih klubova je osnovan na današnji dan prije tačno 75 godina.

Bordo tim danas slavi 75. rođendan nakon što je došlo do spajanja Omladinskog sportskog društva Sloboda i Radničkog sportskog društva Udarnik.

Prvobitno je klub nazvan Sportsko društvo Torpedo, da bi već nakon godinu dana ime bilo promijenjeno u Fudbalski klub Sarajevo, koje i danas nosi.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA