Otkaz Salihamidžiću nosi posljedice: Zvijezda Bayern Munchena želi da napusti klub

0
Radiosarajevo.ba
Otkaz Salihamidžiću nosi posljedice: Zvijezda Bayern Munchena želi da napusti klub
Foto: EPA - EFE / Hasan Salihamidžić

Alphonso Davies (22) mogao bi u budućnosti napustiti Bayern i otići u Real Madrid. Jedan od najboljih lijevih bočnih na svijetu ima ugovor s Bayernom do 2025. godine, a Marca piše kako nije potpisao produženje jer čeka poziv Reala.

“To je frustrirajuće za Bayern, koji je već povukao potez i besplatno doveo Raphaela Guerreira iz Borussije Dortmund”, nastavlja španski medij.

Marca tvrdi kako je Daviesova želja igrati u madridskom klubu te je spreman čekati iduće ljeto kako bi onamo otišao. Real se pak nada da će nagodinu moći dobiti Kanađanina za manji iznos jer će ući u posljednju godinu ugovora s Bayernom. Trenutno Real na lijevom boku ima Ferlanda Mendyja, čija je spremnost upitna zbog povreda, te Frana Garciju, kojeg je doveo u junu ove godine.

Kafa u BiH ponovo poskupljuje: Uskoro veće cijene omiljenog pića među stanovnicima

Kafa u BiH ponovo poskupljuje: Uskoro veće cijene omiljenog pića među stanovnicima

Njemački mediji pak pišu da razlog zbog kojeg nije produžio ugovor s Bayernom nije samo transfer već i bijes koji u Daviesu kuha otkako je Hasan Salihamidžić dobio otkaz.

Naime, Daviesa je u klub doveo baš Salihamidžić, Kanađanin je uz njega bio vezan i s njim pričao o svojoj budućnosti u Bayernu. Sada je ostao bez osobe s kojom bi to mogao i zbog toga, primarno zbog toga, planira odlazak.

Davies je 2019. došao u Bayern iz Vancouvera. Dosad je odigrao 153 utakmice za klub iz Minhena, u kojima je postigao osam i asistirao za 25 pogodaka. Transfermarkt ga procjenjuje na 70 miliona eura (136,9 miliona KM), piše scsport

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije