Otac objasnio zašto Behrami nije pokazivao orla na utakmici protiv Srbije

Radiosarajevo.ba
Otac objasnio zašto Behrami nije pokazivao orla na utakmici protiv Srbije
IMDb / Valon Behrami
FIFA je odredila kazne švicarskim igračima Shaqiriju i Xhaki, zbog pokazivanja dvoglavog orla na utakmici protiv Srbije, a jedini koji nije pokazao orla te nije ni kažnjen jeste Valon Behrami.

Zašto Behrami nije pokazao dvoglavog orla? Na to pitanje odgovorio je njegov otac Ragip.

"Valon to ne radi, jednostavno, možda je sport ponekad više od sporta, ali neću da se upliće u te stvari", kaže Ragip.

Upravo rečenicu "Sport je ponekad više od sporta" napisao je fudbaler Udinezea na svom Instagramu nakon pobjede Švicarske nad Srbijom.

Valon je sa ocem Ragipom, majkom Halimom i sestrom Valentinom napustio Kosovo kada je imao četiri godine. Nisu imali papire i prijetilo im je protjerivanje.

"Nismo imali gdje da se vratimo, razmišljali smo da ilegalno odemo u Švedsku ili Njemačku, ali je intervenisao otac jednog od Valonovih drugara iz juniora lokalnog tima. Skupili su 2000 potpisa i nekako smo ostali. U to vrijeme, Valon je bio bolji u skijanju, ali uskoro je počeo da trenira samo fudbal", dodaje Ragip koji ne želi da govori o političkim konotacijama sa utakmice Srbija - Švajcarska.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije