Presude / Osuđen srbijanski sudija. Ide u zatvor zbog namještanja utakmica

02. 12. 2021. u 15:00:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Apelacioni sud u Novom Sadu potvrdio je odluku o izbacivanju bivšeg srbijanskog sudije i posmatrača Srđana Obradovića iz fudbala u narednih deset godina zbog namještanja.

Obradoviću se već duže vreme sudilo zbog zloupotrebe službenog položaja sudije na meču između Spartaka iz Subotice i Radničkog iz Niša (2:0), odigranog 2018. godine, a kada je favorizovao domaći tim i dosudio jedan od bizarnijih penala u historiji fudbala, prenose srbijanski mediji.

Arbitar iz Jagodine već je osuđen prvostepeno u Višem sudu u Novom Sadu na 15 mjeseci zatvora, uz zabranu obavljanja bilo kakve funkcije u fudbalu narednih 10 godina.

Apelacioni sud u Novom Sadu sada je samo potvrdio ovu presudu, tako da je slučaj zaključen 23. septembra i on će u fudbal moći da se vrati 2031. godine, ako uopšte bude želio i ako neko bude želio ponovo da mu ponudi posao, što je malo vjerovatno.

Također, više nema pravo na žalbu i presuda je postala punopravna.

Pogledajte detalje sa spornog meča!


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)