Oštro saopćenje FK Sarajevo: 'Ovo je sramota, fudbal se igra zbog navijača'

4
Radiosarajevo.ba
Oštro saopćenje FK Sarajevo: 'Ovo je sramota, fudbal se igra zbog navijača'
Foto: N.G / Radiosarajevo.ba / Horde zla, korteo

Ministarstvo unutrašnjih poslova Zapadno-hercegovačkog kantona je zabranilo dolazak Hordi zla u Široki Brijeg na utakmicu devetog kola Wwin lige Bosne i Hercegovine kada će FK Sarajevo gostovati kod NK Široki Brijeg.

Tim povodom su se oglasili iz FK Sarajevo, njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti.

"FK Sarajevo iznenađen je i razočaran odlukom da se ne dozvoli dolazak naših navijača na utakmicu protiv Širokog Brijega.

Bivši Zmaj po drugi put postao otac: Na svijet stigla beba Kiara

Bivši Zmaj po drugi put postao otac: Na svijet stigla beba Kiara

Sramotno je da nadležne institucije javno objavljuju kako ne mogu garantovati sigurnost bilo kome, u bilo kojem dijelu Bosne i Hercegovine. Ovim putem pozivamo da se odluka o zabrani dolaska navijača još jednom preispita, kao i da se sve nadležne institucije u BiH uključe u rješavanje ove i sličnih situacija, jer ne možemo kao normalnu prihvatiti činjenicu da se u 2024. godini praktično ukida sloboda kretanja.

Fudbal se igra zbog navijača kojima se mora osigurati mogućnost da bodre svoje klubove na svim stadionima u Bosni i Hercegovini", stoji u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije