Osim: Primili smo jeftine pogotke, ali 19 dana nismo igrali ni na dva gola

Radiosarajevo.ba
Osim: Primili smo jeftine pogotke, ali 19 dana nismo igrali ni na dva gola
Foto: Screenshot / Amar Osim

Nakon poraza od Maccabija rezultatom 3:1, trener Željezničara Amar Osim je kazao da su njegovi izabranici primili jeftine golove.

Kako je istakao, za ovakvu utakmicu neke stvari su se trebale poklopiti.

"Ostaje žal što se nisu sve stvari poklopile, a to je bilo potrebno da bi napravili nešto. Mislim na kvalitet protivnika i vrijeme. Devet dana smo imali pauzu treninga, 19 dana nismo igrali ni na dva gola. Imaš igrače koje imaju koronu, pa nemaju. Pozitivni, negativnipet-šest njih koji nisu u dobrom stanju", rekao je Osim, dodavši:

"Prvo poluvrijeme smo se držali, uz malo sreće poveli, ali prerano smo primili gol. U nastavku smo računali da ćemo izdržati 15-20 minuta, ali ponovo smo primili jeftine golove za ovakvu vrstu utakmice. Oni su čak imali i dosta šansi, a i mi smo mogli bolje riješiti neke situacije. Ostaje mali žal jer se vidjelo da možemo igrati kad se primakneš golu, jer njihova odbrana nije bila najsigurnija”, izjavio je Osim dodavši da će Plavi morati naći način da kompenziraju nedostatak treninga u proteklom periodu, piše SCSport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije