Plavi se prerano oprostili od Europe: Željezničar poražen u Haifi

Radiosarajevo.ba
Plavi se prerano oprostili od Europe: Željezničar poražen u Haifi

Noćas je u Izraelu odigran susret prvog pretkola Europske lige u kojem su snage odmjerili naš FK Željezničar i Maccabi Haifa. Iako je bilo prilika na obje strane, u ovom duelu slavila je domaća ekipa i to rezultatom 3:1.

Ovaj susret nije mogao bolje početi za naše momke jer je Lendrić već u 34. minuti zatresao mrežu golmana ekipe iz Izraela. Hajdarević je sjajno povukao loptu, dodao je do Štilića, a ovaj do Lendrića. Majstor je sjajno pogodio mrežu domaćih.

Međutim, za samo nekoliko minuta stvari su vraćene u egal. Tačnije, eurogolom koji se "viđa jednom u stotinu godina" Chery je poravnao rezultat, što je bilo i konačno stanje na semaforu na kraju prvog dijela utakmice.

Valja podvući da je bilo nekoliko prilika na obje strane sve do zadnjeg sudijskog zvižduka u prvom poluvremenu, čak su igrači Maccabija pogodili i stavivu, ali je rezultat ostao isti.

Međutim, u nastavku se Željina igra totalno raspala

Odbrana Željezničara nije bila dobro postavljena i Nikita Rukavytsya je glavom pogodio za 2:1 u 60. minuti susreta.

I dok su navijači očekivali odgovor Osima, desilo se ono najgore samo šest minuta poslije. Naime, na 3:1 povisio je veznjak Maccabija Yuval Ashkenazi i to na asistenciju strijelca drugog gola.

U zadnjih pola sata susreta vidljiv je bio moralni pad Plavih, ali je srećom i Maccabi zakočio sa stalnim napadima tako da nije bilo većih rezultatskih promjena.

Nažalost, Željo ovdje završava svoj put u Europi, dok od bh. klubova Sarajevo, Borac i Zrinjski nastavljaju sanjati evropski san.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije