Osim nakon poraza u mostarskom derbiju: "Nismo izgledali kao seoska ekipa"

1
Radiosarajevo.ba
Osim nakon poraza u mostarskom derbiju: "Nismo izgledali kao seoska ekipa"
Foto: FK Velež / Amar Osim, trener Veleža

Fudbaleri Veleža poraženi su danas na stadionu Pod Bijelim brijegom od ekipe Zrinjskog.

Plemići su slavili sa 1:0, a utakmicu je na konferenciji za medije analizirao trener Rođenih Amar Osim.

"Utakmica koju je rani gol Zrinjskog okrenuo na stranu na koju nije trbalo. Po nas. Primili smo gol u 10. minuti i to je omogućilo Zrinjskom da mirnije igra, te da može s dobrim rezultatom ući u fazu utakmice u kojoj će biti umoran. Mi smo znali da nam treba i malo, neću reći sreće, ali da se okolnosti poklope, da malo duže ostanemo bez primljenog gola, da iskoristimo nervozu domaćina… To smo poslije gola prilično dobro kontrolisali, ali onakav gol je zaslužio da bude “winner”. Čovjek je savršeno uhvatio loptu na ne baš optimalnom terenu. Taj gol je zaslužio da nekome donese tri boda. Čestitam i Bekiću i Zrinjskom", rekao je na početku Osim.

Vanredno obavještenje iz Vodovoda: Veliki dio Sarajeva bez vode zbog novog kvara!

Vanredno obavještenje iz Vodovoda: Veliki dio Sarajeva bez vode zbog novog kvara!

Navijači Veleža nakon poraza zapalili dio tribine stadiona Pod Bijelim brijegom

Navijači Veleža nakon poraza zapalili dio tribine stadiona Pod Bijelim brijegom

Osvrnuo se i na igru svog tima u napadu.

"Bilo je jalovo, realno. Imali smo sastav koji je uslovljen nekakvim stvarima na koje ne možemo utjecati. Izveli smo sastav kakav smo morali, za razliku od Zrinjskog koji je imao puno više opcija."

"Nismo izgledali previše defanzivni, a naravno da kad gubiš od Zrinjskog, koji je iskusan i nema potrebe da bude nervozan jer vodi, nije to baš lako. Ne smiješ se suludo otvorit jer te mogu kazniti. Imali su nekih situacija koje su mogli iskoristiti – nisu, ali ne možeš tako 90 minuta igrati. Moraš neku kontrolu steći da bi se mogao primaći", analizirao je trofejni strateg i zaključio:

"Ne možemo biti zadovoljni, ali nismo se ni u jednom trenutku raspali, ni u jednom trenutku nismo izgledali kao seoska ekipa koja je raštrkana. Nismo bili opasni – to stoji, ali jedan gol je preokrenuo utakmicu i nemam šta drugo reći", prenosi Sport Centar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije