Opšta tuča na terenu u Trebinju: Borcu pripao samo bod na Policama

0
Radiosarajevo.ba
Opšta tuča na terenu u Trebinju: Borcu pripao samo bod na Policama
Printscreen / Opšta tuča na terenu u Trebinju

Lotar i Borac podijelili su bodove u utakmici 13. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, a rezultat na Policama je bio 1:1. Ovaj susret obilježio je i sukob igrača na terenu, kao i skandiranje navijača sa tribina.

Mladi golman Vukanović odmah u drugoj minuti imao je jednu fantastičnu intervenciju, a prethodno je Vranješ bio u ofsajdu. Leotar je zaprijetio prvi put u šestoj minuti preko Zeca, koji je iskosa sa desne strane šutirao pored gola. Na drugoj strani, nedugo nakon toga, Vranješ nije dobro zahvatio loptu glavom.

Uslijedio je period bez šansi, a u 21. minuti viđen je opasan centaršut Zakarića iz slobodnog udarca, ali oprezan je bio Vukanović. Trebinjci su došli do prednosti u 24. minuti. Poslije prekida, Đurić je spustio loptu za Maksimovića koji je zatresao mrežu gostiju za 1:0. Zakarić je u 28. minuti šutirao u Vukanovića.

Jurgen Klopp u velikim problemima: Povrijedio se jedan od najbitnijih igrača Liverpoola?

Jurgen Klopp u velikim problemima: Povrijedio se jedan od najbitnijih igrača Liverpoola?

Domaći su imali dobru poziciju iz slobodnjaka u 30. minuti, no Todorović je loše šutirao. Perišić je u 38. minuti katastrofalno pokušao sa 20-ak metara. Borac nije mogao ozbiljnije zaprijetiti, a u finišu poluvremena Vukmanović je pokušao iz velike udaljenosti i lopta je otišla daleko. Nakon toga konfuzija u šesnaestercu gostiju, a nakon svega Aćimović je izblokiran i ostalo je 1:0, piše SCSport.

Borac je izjednačio samo nakon dvije minute igre u drugom poluvremenu, a strijelac je bio Vušurović, koji je ušao početkom drugog dijela. Golman domaćih je prvobitno odbranio pokušaj Lukića, koji je bio u šansi i u 56. minuti, no tada je Borac izborio samo korner. Banjalučani su pravili veliki pritisak.

Vranješ je poslao loptu preko gola u 64. minuti. Leotar je zaprijetio u 68. minuti. Još jednom je pokušao Zec, ali i ovaj put njegov udarac je otišao pored gola. Došlo je do sukoba igrača u 70. minuti nakon prekršaja Perišića nad Vranješom, a s tribina su domaći navijači skandirali “Lopovi, lopovi”. Perišić je dobio drugi žuti karton i morao je u svlačionicu, a sudija Musić podijelio je čak sedam kartona.

Borac je nastavio pritiskati, a Vukanović je odbranio jedan udarac u 85. minuti, da bi nedugo nakon toga Subić veoma loše šutirao. Banjalučani su napadali do kraja utakmice, međutim nisu uspjeli ugroziti Trebinjce i do kraja susreta je ostalo 1:1.

Leotar – Borac 1:1

Stadion: Police (Trebinje). Sudija: Admir Musić (Sarajevo). Žuti kartoni: Maksimović, Andrić, Vukanović, Perišić M., Ateljević (Leotar), Vušurović, Jovanović (Borac). Crveni karton: Perišić M. (Leotar)

FK LEOTAR: Vukanović, Đurić, Arsić, Andrić, Milić (od 85′ Ateljević), Čolić, Perišić M., Maksimović, Todorović (od 79′ Nikolić), Aćimović, Zec.

FK BORAC: Pavlović, Jovanović, Vojinović, Subić, Vukmanović (od 79′ Moraitis), Molls (od 66′ Dujaković), Begić, Vranješ, Kulašin (od 46′ Vušurović), Zakarić, Lukić.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije