On je Messijeva sjena: Tjelohranitelj Argentinca postao viralan zbog svojih brzih reakcija

0
Radiosarajevo.ba
On je Messijeva sjena: Tjelohranitelj Argentinca postao viralan zbog svojih brzih reakcija
Foto: X.com / Lionel Messi i Yassine Chueke

Svjetski fudbalski superstar Lionel Messi meta je brojnih strastvenih navijača. Da bi osigurao svoju sigurnost, Argentinac ima tjelohranitelja, Yassinea Chueka, koji je nedavno stekao popularnost na društvenim mrežama.

Na Redditu je video koji prikazuje Chuekovu pažnju postao vrlo popularan i dobio je preko 175.000 upvotesa. Video prikazuje Chuekove brze reakcije u zaštiti Messija od entuzijastičnih navijača u raznim situacijama.

Mnogi na društvenim mrežama pohvalili su Chuekov profesionalizam i učinkovitost u zaštiti poznatog fudbalera.

Planirani napadi na koncertima Taylor Swift u Beču: Dvije osobe uhapšene

Planirani napadi na koncertima Taylor Swift u Beču: Dvije osobe uhapšene

"Ovaj tip trči punom brzinom, a onda jednostavno mirno grli ljude koji trče prema njemu i vodi ih od sebe. Kladim se da je ta osoba skupa kao đavo, ali vrijedna svake pare", napisao je jedan korisnik.

"Možete primijetiti da on nije osoba koju bi trebalo izazivati. Njegovo ponašanje je mirno, ali čvrsto. Ipak, vrlo je brz, njegovo ubrzanje pri trčanju je poput linijskog igrača, i izgleda kao da bi mogao oboriti nekoliko napadača odjednom. Ne bih izazivao tog tipa", komentarisao je drugi korisnik.

Prema pisanju Sports Illustrateda, Yassine Chueko je bivši američki vojnik koji je služio u Iraku i Afganistanu kao pripadnik Navy SEAL-a. Navodno je Chueko angažiran da zaštiti Messija nakon lične preporuke predsjednika kluba Davida Beckhama. Dio Chuekove zadaće je trčanje oko terena i efikasno praćenje Messija tokom utakmica. To mu omogućava da presreće bilo kakve uljeze koji pokušavaju prići kapitenu Inter Miamija.

Chueko također štiti Messija i prije i nakon utakmica, kao i tokom javnih izlazaka s porodicom, poput odlazaka u kupovinu.

Chueko također ima značajnu popularnost na društvenim mrežama. Trenutno ga prati preko 800.000 ljudi na Instagramu, gdje prvenstveno dijeli videozapise koji prikazuju njegove treninge boksa i borilačkih vještina. Učestvovao je u brojnim MMA borbama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije