Nadrealne scene: Selektor Argentine komentarisao "cirkus" u Parizu, oglasio se i Messi

0
Radiosarajevo.ba
Nadrealne scene: Selektor Argentine komentarisao "cirkus" u Parizu, oglasio se i Messi
Foto: EPA - EFE / Javier Mascherano

Teško je opisati šta se sve događalo na stadionu Geoffroy-Guichard u Saint-Etienneu u susretu između Maroka i Argentine. Bio je to nadrealni scenarij za prvu utakmicu olimpijskog turnira, kako su primijetili francuski mediji.

Invazija navijača, prekid zbog sigurnosnih razloga, remi 2:2, pa poništeni gol dva sata nakon kraja utakmice, te na koncu pobjeda Maroka od 2:1 rezultat su haotičnog otvaranja olimpijskog fudbalskog turnira.

"Bio je to najveći cirkus koji sam doživio", kazao je argentinski selektor Mascherano nakon utakmice za argentinske medije.

Nakon historijskog uspjeha na Olimpijadi: Mladi bh. matematičari dočekani u Sarajevu

Nakon historijskog uspjeha na Olimpijadi: Mladi bh. matematičari dočekani u Sarajevu

“Ono što se dogodilo na terenu bio je skandal. To nije susjedski turnir, to su Olimpijske igre. Utakmica je prekinuta sedam puta, moraš donijeti odluku kada se treći put dogodi prekid", dodao je bivši veznjak Barcelone, Liverpoola, West Hama i još niza klubova.

"Rekli su nam da je utakmica prekinuta iz sigurnosnih razloga. U svlačionici smo proveli više od sat i polu kojoj nam niko nije rekao šta će se dogoditi".

Show je počeo u 16. minuti sudijske nadoknade kada je Argentina zabila za 2:2. Bio je to nevjerojatan gol "Gaučosa". Argentina je u istom napadu dva puta uzdrmala okvir gola, marokanski golman je obranio jednu loptu, da bi iz četvrtog pokušaja Cristian Medina zabio za 2:2.

Ljuti marokanski navijači su zasuli teren čašama i bocama, a 20-tak navijača je utrčalo u teren. Švedski sudija Glenn Nyberg je poslao ekipe u svlačionicu, ali nije svirao kraj utakmice, već prekid.

Sve je završilo u velikoj zbrci, čak su mediji objavljivali kako se Argentina spasila u sudijskoj nadoknadi izvukavši bod.

Na službenom razglasu su navijači zamoljeni da napuste stadion, što je odavalo dojam da je sve gotovo. Međutim, potom se na službenoj olimpijskoj stranici pojavila vijest da je utakmica prekinuta.

Uslijedila je gotovo dvosatno vijećanje hoće li se susret nastaviti ili će biti prekinut. Na koncu su se momčadi iza 19:00 sati pojavile na terenu kako bi mogle odigrati dodatne tri minute.

Prije nastavka izjednačujući gol Argentine je poništen zbog offsidea nakon video analize, a Maroko je u dodatne tri minute odbranio prednost.

"Stalno su nam govorili, gledamo, gledamo. Ni marokanski igrači nisu htjeli igrati tri minute kasnije", poručio je Mascherano.

"Ne treba nam pomoć, ali niti da nam se rugaju kao danas", dodao je.

"Bilo je sramotno", istaknuo je golman Geronimo Rulli.

Oglasio se i argentinski fudbalski majstor Lionel Messi koji se oporavlja od povrede zgloba.

"Neobično", napisao je kratko Messi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije