Lionel Messi nije mogao zadržati suze tokom utakmice Argentine i Kolumbije: Ovo ga je pogodilo

0
Radiosarajevo.ba
Lionel Messi nije mogao zadržati suze tokom utakmice Argentine i Kolumbije: Ovo ga je pogodilo
Foto: Printscreen / Leo Messi u suzama

Lionel Messi je u suzama završio nastup na Copa Amerika. Doživio je bolnu povredu, zbog koje je morao da izađe u 66. minutu. Na klupi, suze su same lile.

U finalu Copa Amerika, sastale su se Argentina i Kolumbija, a nisu se birala sredstva protiv Messija. Kolumbijci su udarali kako su stigli i u prvom poluvremenu je dobio posebno bolan udarac, poslije kojeg je dugo bio na travi.

Nije izdržao, a da ne zaplače, kada je sjeo na klupu, a posebno je bilo bolno što povredu ipak nije doživio zbog tuđih udaraca, već pri iskretanju zgloba u trku.

U Sarajevu preminuo Jusuf Druškić, Bakir Nakaš se od njega oprostio emotivnom porukom

U Sarajevu preminuo Jusuf Druškić, Bakir Nakaš se od njega oprostio emotivnom porukom

Suze su same lile i mnogi su se sa pravom zapitali da li je ovo njegov posljednji nastup za Argentinu u karijeri.

Messijeve suze dale su dodatnu motivaciju igračima Argentine, krenuli su u opću ofanzivu, ali golova nije bilo, pa se otišlo u produžetke.

Meč je u potpunosti obilježilo nasilje, i na terenu, i na tribinama. Neredi su izbili prije početka meča, navijači su preskočili kapije da bi ušli na stadion Hard Rock u Miamiju bez karata i došlo je do velike navale. Utakmica je zbog haosa kasnila 75 minuta.

Kapije su bile privremeno zatvorene, a navijači sa ulaznicama morali su da čekaju ispred arene. U mnogim video snimcima koji kruže, čini se kao da se neki navijači bore sa policajcima nakon što su prošli kroz kapije, a neki gledaoci su primjećeni i sa malom djecom.

Na nekim video snimcima se vidi kako policija privodi više navijača. Nije isprva bilo jasno koliko je navijača bez karata uspjelo da probije kapiju stadiona prije nego što je obezbjeđenje preuzelo kontrolu nad situacijom.

Kao odgovor na situaciju, policija je privremeno zatvorila jugozapadnu kapiju stadiona, uprkos visokim temperaturama u Miamiju, što je dodatno izazvalo nervozu navijača, piše Sportal.rs.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije